torsdag 31 december 2020

Årets sista inlägg

 

Top 9 foton på instagram 2020

Ett annorlunda bloggår blev 2020. Jag är glad att jag har kunnat skriva om härliga stränder och trevliga utflykter som vi har gjort i år. Till vänster, i kolumnen, kan ni se de 10 mest lästa inläggen i bloggen i år. (jag låter de länkarna ligga kvar några dagar, sedan tar jag bort dem) Tyvärr så är det mina mindre trevliga inlägg! Mina egna favoritinlägg är inte dessa utan istället är det bland annat:

Ligres - en härlig strand söder om Rethymnon

Hemliga Elafonissi

Bästa stränderna på Kreta  Del 3

Del 2

Del 1

Håkans gästinlägg 

2020 har förstås för oss alla varit ganska omtumlande. I början av pandemin var jag stressad och mådde inte alls bra. Det fanns en stor oro inför kommande säsongen som ju också visade sig vara berättigad. Yrkesmässigt och ekonomiskt var det ett katastrofår. Det fanns också en stor oro för nära och kära i Sverige och en gammal vän och gammal kollega gick bort i sviterna av Covid19. 

Snart lärde jag mig dock att "ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden". Aldrig har väl de orden betytt så mycket någon gång som i år. 

Trots katastrofåret som ingen någonsin kommer att glömma så har jag haft det bra. Vi har haft möjlighet att göra våra utflykter. Med matsäck i bagaget har vi kunnat göra utflykterna utan att spendera en massa pengar. Jag har kommit närmare några vänner eftersom vi i år har kunnat umgås under andra former. Tidigare år har vi helt enkelt inte haft tid att träffas eftersom vi alla jobbar så intensivt under säsongen. Trots stressen inför framtiden har vi kunnat slappna av och göra det bästa av dagen. 

Nu hoppas vi dock alla att 2021 ska bli mer normalt. Ändå har vi kanske alla lärt oss något av 2020. Jag har i varje fall lärt mig något som jag tänker försöka utveckla ännu mer under 2021. Jag ska:

Fortsätta äta nyttigare och röra mig mer(kanske införa ännu bättre vanor)

Prioritera både goda vänner och havsbad eftersom det får mig att må bra (inte säga "jag har inte tid" utan får helt enkelt göra mig tid - hur många år har inte passerat och jag inte har badat mer än 2-3 gånger för att jobbet har tagit för mycket tid och ändå bor jag på gångavstånd från de bästa stränderna)

Fortsätta att måla och pyssla där jag får utlopp för min kreativitet som finns där någonstans inom mig. 


JAG ÖNSKAR ER ALLA ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR! 


Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

2 kommentarer:

 1. Ja, vilket år vi haft!
  Skönt att du vande dig mer och mer vid pandemin och att nya goda tankar började gro.
  Jag tog det lugnt i början, men sedan blev det värre, kanske inte så mycket om pandemin, utan förbannade Brexit mitt upp i allt. Nu har jag lugnat mig lite, men det blir förändringar för oss utlänningar här i UK.
  Nu hoppas vi bara på ett gott nytt år 2021!

  SvaraRadera
 2. Hej Anita Gläder mig att du rankar mina inlägg så högt.
  /Håkan

  SvaraRadera