torsdag 16 mars 2017

Vilken stol är snyggast? Läsarundersökning


Ja, vilken stol är egentligen snyggast? De olika ryggstöden finns dessutom i olika träfärger. Alltså vilket ryggstöd och i vilken färg? Glöm bort att väggarna kommer att ha en grön ton eftersom det var svårt att hitta en stol i en nyans som skulle passa till.

39 kommentarer:

 1. Stolarna ska naturligtvis vara blåa.
  När det gäller stolsryggarna tycker jag du ska känna efter vilket stöd som känns behagligast för ryggen. Ty sitsarna är ju inte de mest behagliga. Men är man i Grekland SKA sitsarna se ut så, tycker jag.
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera
  Svar
  1. när det gäller färgen är vi lite fundersamma. Jag tycker om blått, men eftersom vi kommer att ha öppet vintertid för greker är vi lite emot blått eftersom grekerna tycker det är lite för turistiskt. Vi får se...

   Radera
 2. Den vita längst bak precis som den ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den tycker jag också om.

   Radera
  2. Längst fram till vänster. Lite svenskt, lite grekiskt.

   Radera
  3. Lotta, det har du rätt i. Det ligger även lite svensk känsla i den!

   Radera
 3. Den blå med två pinnar i ryggen så man kan sitta lääääänge!

  SvaraRadera
 4. Ta en av dom vita men känn efter hur ryggen känns. Jag tror att en med ryggpinnar neråt känns bäst. Har testat nya för en krog jag jobbat på vi tog pinnar ner för att hela ryggen får bättre stöd.

  SvaraRadera
 5. kan man inte ha bådadera ?då kommer man i håg stället mer ,och föra statistik över vilket gästerna gillar ,och ditt ställe blir unikt,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, kanske föra statistik på vilka stolar gästerna föredrar? Intressant!

   Radera
 6. Vita med ribbor nedåt och som sagt sitsarna är ju inte de behagligaste, men kanske blir bättre om man tappar lite i vikt ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. visst, jag vet att jag måste gå ner i vikt... men det blir ju mjukare att sitta om man har lite hull. hahaha

   Radera
 7. Jag tror också på den vita längst ner till vänster. Men som många skriver testa hur den är att sitta på. Inte bara en minut utan gärna 10-15 minuter. Blått är visserligen Grekland men tror det blir för plottrigt mot den fina gröna nyansen som är på väggarna och att man inte ser den. Jag får ta en tur från Reth i september när jag är nere nästa gång.

  SvaraRadera
 8. Jag tror på den som är skönast för ryggen! De behöver därmed provsittas. :) Blå känns ju typiskt grekiska men vill du undvika den turistiska stämpeln känns vitt som ett bra val. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad konstigt..jag vet att jag svarade på din kommentar men nu är det ingen...hur som helst så sa jag att det är ett perfekt jobb för mig. Att provsitta varje stol minst en kvart på varje :)

   Radera
 9. Hej Anita
  Den mørke stol nederst til højre passer godt til bordet (hvis det er det bord) Ellers er hvide stole jo altid godt, men så skal bordbenene vel også være hvide? Og en lille pude på sædet, så sidder man godt :-D
  Held og lykke med det videre arbejde
  Med venlig hilsen Gitte

  SvaraRadera
 10. Den till vänster längst fram har en snygg mjuk färg och ser även skön ut i ryggen :) Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Vita längst bak! Fin mot det gröna, lite annorlunda och inte turistiskt! Tips: Ha dynor på sitsarna/ha att låna om någon vill ha/behöver! Jag har lärt mig den "hårda" vägen att de här sitsarna kan vara förödande om man har ont i höfterna, det blir som att man "kläms ihop" - jag har själv fått välja bort restauranger pga stolarna inte funkar och det får såklart inte hända er:-)
  Jag kommer vara i Rethymno 7 veckor sammanlagt i sommar så hoppas möjlighet ges att åka över till er!
  Hälsningar Anette Norberg

  SvaraRadera
 12. Hej Anita! Stolen i askträ(?) den 2:a uppe till vänster är snygg, lite stil på den tycker jag och den kommer göra sig fint mot de gröna väggarna. Är sitsen i trä eller är den flätad? Traditionella "grek-stolar" är inte sköna att sitta lääänge på, och länge sitter man gärna när man är ute och äter gott. Sedan kommer mina följdfrågor; Hur ser borden ut? Ljusa? Mörka? Ska ni ha tygdukar? Tabletter? Slabbepappersduk (sån där som skrynklas ihop och slängs efter att gästerna har gått)? Lutar det åt en sober inredning eller en traditionell tavernainredning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gomorron Petit chef! Det var många frågor det som jag knappt har något svar på. Det blir nog en mix av traditionell-modern-sober inredning. Absolut slabbepappersduk!! Vem har tid att tvätta och stryka efter att grekerna har ätit och slabbat olja och sås över hela duken? Vi har räknat på att vatten och energi som går åt till att tvätta tygdukarna är lika omiljövänligt som slabbepappersdukar.

   Radera
 13. Den vita längst fram till vänster och dyna i någon grön ton som går till väggarna?

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Ta vitt och provsitt gärna med shorts eller kjol då känner du hur mkt de där knäbitarna i sätet blir jobbiga. Lycka till med allting och skall bli roligt att se bilder när det är klart.
  Hälsningar Birgitta S

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, jag använder varken shorts eller klänning så då får jag be någon annan provsitta. Det positiva med alla dessa stolar är att själva stolsbenet når liksom inte över sitsen och stör inte som många andra stolar gör. På sådana stolar känner man ofta att man liksom inte får plats.

   Radera
 15. Jag gillar när det är blandad mix med stolar!!! :-)
  Varför bara ha EN sorts stolar?? Mest praktiskt för att kunna stapla osv men det finns ju så många fina..... Den jag fastnade mest för på bilden är den vita längst fram till vänster.
  /Elisabeth

  SvaraRadera
 16. Varannat bord med vita stolar och varannat bord med blå kanske? Jag gillar stolen längst fram till höger. :)

  SvaraRadera
 17. Stolen med vita med ribbor nedåt ser ut som stadig, trygg och välbyggd stol. Alternativt den vita stolen bredvid, luftig och fin och säkerligen lika bra. Resten av alternativen liknar enligt mitt tycke mer om MIO Möbler Sverige á la 80-talet, varken fint, trevligt eller aktuellt.

  SvaraRadera
 18. För oss turister så är blåa stolar väldigt charmigt. Min dotter och jag kallar stolarna för "kasslerstol" för man ser ut som en kassler i bak när man går iväg från en grekisk servering. I alla fall om man har shorts eller kortare kjol. Tyvärr får man väldigt ont i baken när man suttit en stund. Kan ha att göra med att jag har korta ben och knappt når ner med fötterna. Haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. nja, alla blir nog både som kassler och får ont i baken... utom kanske de gamla grekiska gubbarna för de verkar ju kunna sitta hur länge som helst!

   Radera