tisdag 29 september 2020

Ligres, en härlig strand söder om Rethymnon

Igår gick turen till Ligres. Så här långt har jag aldrig åkt bara för att vara på en strand. Det tog omkring 2 timmar att ta sig dit ner (enligt google maps 1 tim 40 min) Om ni har Chania som utgångspunkt så blir det kanske lite väl långt för att besöka en strand men om ni bor i Rethymnon så rekommenderar jag att ni åker dit. Vi åkte mot Rethymnon och tog av mot Spili och Plakias. Vid vissa ställen åker man genom små vackra byar där jag gärna skulle ha stannat och fotat men mitt resesällskap förstår inte riktigt min önskan om det. Vyerna är fantastiska och bergsvägarna är slingriga men hyfsat breda och fina. (jag tror vår resväg var så här) (förutom att kartan visar att vi var till Prevelistranden dit vi inte var men jag vill dit) 

Igår var det nästan vindstilla men det gick ändå ganska höga vågor vilket förstörde lite för mig eftersom jag älskar att bada men inte när det är vågor. Vi var nästan ensamma på den långa stranden. (det var nog inte ens 15 personer totalt)

Det är flera som har tipsat om tavernan som ligger längst ner innan stranden men vi hade vår sedvanliga matsäck med oss. Men, om ni åker hit så är nog ett besök på tavernan att rekommendera. Om ni ser på bilden ovan så ser ni en stor sten längst bort och om ni går över "sandberget" där så fortsätter stranden.

Vi tog en annan väg hem. Vi åkte kustvägen västerut mot Preveli. Då åker man förbi några fler stränder som var mindre men minst lika fina. Från Preveli och norrut är vägen nyasfalterad men alldeles för smal för min smak. Vid möten hade jag hjärtat i halsgropen för det är ordentliga stup man åker vid. Efter denna väg passerar man också klostret Preveli som är värt ett besök samt ravinen Kourtaliotiko som man kan gå ner i. 

På vägen vi åkte ner passerade vi Maravel garden dit jag aldrig har varit och min plan var nog lite grann att vi skulle göra ett besök där på hemvägen men nu tog vi ju en annan väg hem.

Det var en bra dag men hade det inte gått så höga vågor hade det varit perfekt. 


Ha en fortsatt bra vecka!

Ni som tänker besöka oss på restaurang Orexi - Nya öppettider 

Måndag stängt

Tisdag till fredag 18.00-23.00

Lördag och söndag 13.00-23.00

Välkomna!
 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

2 kommentarer:

 1. Så vilt och vackert!
  Som du säjer lite långt att åka till, men tar man det som en utflykt verkar det trevligt.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka men inte den smala läskiga vägen. Ha en trevlig helg! (och tack för att du är en trogen "kommenterare" och förlåt för att jag är så seg med att svara på kommenterarna.

   Radera