fredag 8 januari 2021

Dagarna på Kreta


 

Trots att det var en fantastisk dag i går så hoppade jag över badet. Maken och jag tog istället en promenad som totalt blev 10 km. Vi började med att gå mot Stalos men tog sedan av och gick upp mot Galatas. Efter det gick vi ner till Kalamaki och gick utmed alla stränder. Havet låg spegelblankt och det var alldeles lagom varmt. 

Det kommer säkert att smälla till och bli ordentlig vinter snart för den här vintern har hittills varit som en svensk sommar! Anemonerna blommar redan för fullt nere vid uddarna vid stränderna och det är alldeles för tidigt. Vanligtvis blommar de fram emot mars. 

 Jag gjorde även misstaget att gå in och väga mig när jag gick förbi apoteket. På två veckor har jag inte gått ner det minsta trots att jag går promenader varje dag och fortsätter följa den periodiska fastan (16:8) och äter riktigt nyttigt. Jag vet att det kan vara så. Jag gick ner ganska mycket i vikt när jag började med den här dieten och då är det nog ganska normalt att det sedan "tar stopp". Ändå fick jag en liten "dipp" och blev lite onyttig resten av dan. Maken hade namnsdag och jag hade faktiskt bakat en kaka till honom. Jag gjorde veganska kärleksmums. Inte helt veganska för jag använde vanligt smör. Anledningen till att jag följde detta recept var att jag hade bara ett ägg hemma och ingen mjölk så jag följde detta recept men använde också det enda ägget jag hade hemma. Den blev otroligt god! Dessutom gjorde sonen pizza som också var enormt god! Så, idag blir det nya tag med nyttigt leverne....

Vår "totala" lockdown fortsätter och vi har verkligen vant oss vid detta nu. Det kommer att kännas riktigt konstigt den dagen vi får gå ut utan sms och affärerna har öppet som vanligt. Det datum som gäller nu är 11 januari men det är nog ingen som väntar sig att att allt kommer att öppna upp då heller. Skolorna kommer tydligen att öppna i varje fall. I vissa områden som anses riskområden kommer de dock fortsätta att hålla stängt. 

Som ett exempel på coronasituationen här så kan jag nämna gårdagens siffror:

510 nya registrerade fall i Grekland 510, 14 av dem på Kreta varav Heraklion 2, Lassihi 8, Rethymnon 1 och Chania 3. Totalt har 2859041test gjorts sen pandemins början. 47 nya dödsfall och totalt har 5146 avlidit. 

8 dagar har gått på det nya året och ja, jag vet, jag är lite dålig på att uppdatera bloggen. Jag har ju inte så mycket att berätta. Mina dagar ser i stort sett likadana ut varje dag. Jag börjar ofta dagen med en promenad, sedan bad, efter det åker jag hem och förbereder lunchen och försöker städa det som behövs här hemma. Sedan blir det vanligtvis lite siesta eller soffhäng med tv. Dagen fortsätter och innan man vet ordet av är det kväll...Dag efter dag. 

Jag hoppas ni har det bra! Vi går ju i varje fall mot ljusare tider men jag har förstått att det börjar bli kallare i Sverige nu. Hur har ni det där ni bor? (här sägs det bli upp emot 25 grader i helgen!)

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

4 kommentarer:

 1. Så härligt o få uppdateringar från vårt älskade Kreta. Uppskattar verkligen dina inlägg,från er vardag. I Svedala fick vi lute snö i natt, och det var så vackert i morse, men nu är det tyvärr nästan borta igen. Nu blickar vi framåt, o hoppas på en fin vår här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högsommarvärme här idag! Men sen vänder det så snart kommer jag nog att skriva om oväder :)

   Radera
 2. Härligt väder ni har.
  Det där med viktminskning tar tid, jag vet. Har i stort sett bantat i 60 år nu. Det enda är att var förnuftig och hålla ut, tyvärr.
  Ja, för mig är också lockdown vardag nu, är inne i min tredje.
  Här i UK är covidsiffrorna otroligt höga, hemsk situation.
  Sköt om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det vänder sakta men säkert nu när vaccinationerna sätter igång. Konstant lockdown känns bara som en nödlösning och folket här har verkligen tröttnat på situationen. Den kommande säsongen är liksom nödvändig annars vet jag inte hur det blir här... Ha det bra du också och sköt om dig!

   Radera