Hyra bil

Att hyra bil är det perfekta sättet att upptäcka Kreta på egen hand. Flera av mina inlägg med utflyktstips handlar om utflyktsmål som lämpar sig utmärkt att åka till med bil.

Ölbryggeriet Xarma ligger endast 2 mil ungefär från Chania och ännu närmare för dig som bor badorterna västerut. De har öppet under sommarsäsongen för besökare och här kan du prova Chanias eget färsköl.

I det här inlägget ger jag tips om 5 olika trevliga turer att göra med bil. Även i detta inlägg ger jag tips på 5 turer.

Förra vintern gjorde vi en trevlig tur till en by som inte ligger alls långt från Chania. Det finns grottor att besöka och en väldigt mysig taverna. Du kan läsa om grottorna här och byn och tavernan här.


Nunneklostret i Korakies på Akrotirihalvön
På Akrotirihalvön ligger inte bara flygplatsen utan även flera kloster. Ett av dem är ett litet mindre som inte är känt bland turister. Det är dock väl värt ett besök om du tycker om att besöka kyrkor och kloster. Du kan läsa om nunneklostret i Korakies här. 

Knossos kan man ju självklart åka till på egen hand, även om jag rekommenderar en guidad utflykt. Åker man på egen hand missar man en hel del av det som guiden berättar om i bussen. På Knossospalatset finns det lokalguider som man kan "hyra". Även museet i Heraklion bör man se eftersom det där finns de fynd som gjorts både vid Knossos och andra utgrävningar på ön.

Knossos-palatset
Apollo har en guidad tur som heter Mitt älskade Kreta. Då besöker man flera olika intressanta ställen. Dessa kan man besöka på egen hand om man vill det istället för guidad tur, men som alltid får man ju veta mycket mer om platserna och dess historia med en guide.

Vingårdar finns det massor av runt hela ön. Jag har bara besökt ett och det gjorde jag med det lilla tåget. Hyr du bil tycker jag du ska lägga in ett besök på en vingård. Här hittar du en förteckning över kretensiska vingårdar och kontaktuppgifter till dem.

Frangokastelo på södra Kreta har en intressant historia. Dessutom är stranden väldigt härlig. Väl värt ett besök. På samma tur kan du även besöka Kourtalitikoravinen och Plakias.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar