Åka buss och taxiAstiko Ktel Chanion.  Det är de "blå"(inte alltid helblå då de kan vara fyllda med reklam) som är stadsbussarna. Med dem åker ni om ni bor i t ex områdena Agia Apostoli, Chrissi Akti, Kalamaki.Man förköper helst biljett även om det går att betala kontant på bussen (lite dyrare då) Buss 21 är den lämpligaste för de som ska till t ex Chrissi Akt och Agii Apostoli då den svänger ner vid de badvikarna. Buss nummer 15 går på huvudvägen men svänger sedan av mot Galatas. Man kan alltså åka med den om man bor i Chrissi Akti eller Agii Apostoli men stiger då av vid huvudvägen innan den svänger av och åker upp mot Galatas. Om ni vill åka till Orexi från Chania (eller t ex från Chrissi Akti) tar ni buss nummer 21 och kliver sedan av strax efter kina-butikerna XYZ (kommer inte ihåg om den heter exakt så) och JYD.

Här hittar ni tidtabeller för långfärdsbussarna (de gröna, som inte alltid är gröna) De här använder ni om ni bor i t ex Agia Marina eller Platanias. Bussar till Rethymnon och Heraklion går regelbundet under hela dagen. Om ni däremot vill åka till vissa byar krävs det lite mer planering eftersom en del av dem kör endast en gång om dagen. Om ni bor i Platanias eller Agia Marina och vill åka till Orexi så är det dessa bussar ni åker med. Säg att ni vill kliva av i Kato Daratso.

Chaniataxi Förbeställ taxi till och från flygplatsen.(även om det för det mesta finns taxibilar på flygplatsen)  Att förbeställa när ni bara ska åka från hotellet till Chania stad är onödigt då de tar extra betalt för förbeställning. Ring fem minuter innan ni ska åka så kommer taxin. I Chania stad finns det flera taxistationer, men den största är vid Platia 1866 mitt i centrum så dit går ni bara och tar en taxi när ni vill ha en taxi från Chania.

1 kommentar: