onsdag 13 mars 2019

40 dagars fasta


Vi fick känna på både vår- och sommarvärme några dagar innan regnet och kylan kom tillbaka. Förhoppningsvis är det bara en par dagar det rör sig om innan värmen är tillbaka. Karnevalstiden är över, rena måndagen har passerat och vi är inne i den 40 dagars långa fastan innan påsk. Vi var inte på något karnevalsevent och rena måndagen firade vi enkelt nere på Agii Apostoli stranden likt tusentals andra Chaniabor. Det var till och med svårt att hitta en parkering för så mycket folk var det. Vi hade med oss en enkel picknick med taramosalata, lagana, oliver, chalvas och lite annat smått och gott. Vi hoppade över räkor, musslor och bläckfisk i år och körde det istället riktigt enkelt.

För oss blir det inte 40 dagars fasta men svärmor och andra traditionsbundna följer fortfarande traditionen. Vi håller oss till veckan innan påsk som de flesta andra greker idag.



Vi hade tur med vädret även om det började blåsa upp bra nog vid lunchtid på rena måndagen. Igår regnade det och var mulet och idag regnar det och är kallt. Helgen lovar också regn, men sen kanske sommaren börjar...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar