måndag 10 april 2017

Buss nummer 21 och de andra bussarnaBuss nummer 21 är den buss som går från Chania torget 1866. På vintrarna svänger den inte ner vid stränderna Chriss Akti och Agia Apostoli. Den brukar börja gå där i början av maj, men den har redan börjat den rutten nu upptäckte jag idag. Om ni kikar här ser ni hur den går och alla hållplaster. Den vänder vid hotell Panorama som ligger i Kalamaki. Sedan finns buss nummer 15 som inte går nere vid stranden och som svänger upp mot Galatas och Daratso. Dessa bussar är de så kallade stadsbussarna och kan användas av er som bor i Chrissi Akti, Agia Apostoli, Kato Daratso och Kalamaki(21). Bussbiljetterna förköps till dessa bussar. På en del hållplatser finns automat, men även i minimarkerar och hotellreceptioner brukar de säljas.

Om ni bor längre västerut, Kato Stalos, Agia Marina, Platanias och ännu längre tar de gröna långfärdsbussarna som går från den stora busstationen. Likaså om ni vill åka till Falassarna, Elafoniss eller de andra orterna på södra sidan är det dessa bussar som gäller. Här hittar ni busstidtabeller. För dessa bussar betalar ni i bussen. (eller om ni utgår från busstationen kan ni köpa i biljettluckan där)
4 kommentarer:

 1. Vilken buss från Platanias om jag vill komma och äta hos dig ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du tar bussen som går från Platanias som går till Chania stad, men du åker inte ända in till Chania utan 4 km innan Chania ska du be att få stiga av vid hållplats....hm vad kan den heta. Kanske du kan säga hotell Kalliston? Fast då får du gå en liten bit för vi håller till cirka 400 meter efter Kalliston(som är ett stort fint hotell) Om du åker ända till Agia Apostoli får du gå tillbaka 400 meter.. Vi är liksom mittemellan dessa. Om ni håller utkik efter en nattklubb som heter Playboy och har stor svart-vit skylt vid vägen så är vi i samma byggnad. I mitten är en fiskaffär som har stor blå skylt. Vi har grönmålat utanför.

   Radera
 2. Hej provar att ställa en fråga om bussar och tidtabeller. Vi åker till Kreta den 25:e maj. Kan di tipsa om en webbsida där jag hittar det?

  SvaraRadera
 3. Hej, jag ser att länken i inlägget ovan är "ofärgat" men om du provar att klicka där det står "här" både vid stadsbussen och för långfärdsbussarna så kommer du till sidor med tidtabeller.

  SvaraRadera