fredag 18 december 2015

Ett dagsverke avklarat

Oliverna samlas upp och rensas. Näten flyttas till andra träd vartefter.

Min make har lyckats hitta ett extrajobb i år också. En kompis till honom har under flera år plockat oliver åt andra så han är organiserad och har allt som behövs för att göra såna jobb. Nät, säckar, "plockvispar" och liten lastbil. Det är inte bara att åta sig att plocka stora kvantiteter oliver om man inte har utrustning. Det är ett hårt jobb som är osäkert hur mycket det betalar sig från år till år. Maken får nu betalt per dag och det är inte en hög lön men det är självklart bättre än ingenting.

I förrgår var jag också med och hjälpte till. För en eller några dagar är det kul men jag vet inte om jag skulle klara av att göra det här varje dag. Jag var lite hjälpreda och rensade och hjälpte till att breda ut och samla upp näten.

Med en sån här "visp" som slår ner oliver står min make med hela dagen. Alla grenar ska kommas åt så att alla oliver ramlar ner på näten.

Lunchpaus är viktigt. Här blir vi serverade ugnsomelett och stora bönor. Bord och sittplatser får säckarna fyllda med oliver agera..
Om jag fick någon lön. Ja, jag fick lite jag också så någon nytta måste jag ha gjort!

2 kommentarer:

  1. Oj vilket jobb!!! Vet du om oliverna läggs in i salt och vatten eller om det görs olivolja på dom? Bra med extrajobb! Ha det så bra, caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. I stort sett alla oliver blir olivolja. Åtminstone här på Kreta. ibland har vi lagt in oliver. Fast då plockar vi en liten kvantitet för hand. Inte säckvis.

      Radera