måndag 23 november 2015

Tårtkalas och traditionellt Kretaliv


Jag glömde nästan bort att jag har en blogg. Dagarna bara försvinner. Det är ärenden som ska uträttas, jag städar, lagar mat, går på promenader. Idag har jag städat skåp där jag har glas som aldrig används. Troligtvis hade de inte diskats på några år... I samma skåp låg min brudbukett. Den har legat där om inte i de 21 år vi varit gifta så åtminstone sen vi flyttade in i huset för 15 år sedan. Jag är inte van vid att städa på det där viset. Jag gör sånt som syns, alltså diskar, torkar golv, städar badrum och kylskåp. Sån här typ av "plotterstädning" är jag inte så duktig på men det känns skönt att göra det ändå. Visst gör man sånt emellanåt? Eller? Gör ni det?


I fredags hade dottern ett "minikalas"(16 år) för sina bästa vänner. Hon hade själv med mycket möda bakat en "regnbågstårta". Den var helt perfekt! På lördagen hade hon sin namnsdag och då hade vi bjudit in lite släkt och vänner. Det blev en riktigt gammaldags, traditionell dag. Såhär som det en gång i tiden var. Frun är hemma och fixar allt medans maken är hos en kompis och grillar och dricker vin hela dagen. Jag var igång hela dagen och städade, gjorde prinsesstårta, sallader, tzatziki, dukade, skar bröd, marinerade kött och diskade. Precis i lagom tid kom maken hem för att grilla, göra fyllda paprikor och koka det traditionella pilaffiriset. Och vem är det som får all "cred" för det hela? Maken förstås. Han har ju gjort det som är det viktigaste vid bordet! Pilaffiriset och grillat köttet alldeles perfekt. Och de fyllda paprikorna var helt underbara. Fast min prinsesstårta och resterna av dotterns tårta fick också sin del av berömmet.

En mycket trevlig helg! På söndagen var vi ganska slöa och fortfarande mätta efter allt frossande. Maken och jag tog en lång promenad. Det är fortfarande sommarvärme här. Maken har sagt flera gånger att - den här värmen bådar inte gott. En lång och hård vinter lurar där bakom. Jag undrar det, jag. Jag börjar vänja mig vid den här värmen och kommer att bli riktigt förvånad när och om vintern kommer. Julbaka och julpynta går liksom inte ens att tänka på ännu. Det känns sååå konstigt när man är inne i stan och det är fullt med julpynt i butikernas skyltfönster.

Jag hoppas ni också har haft en bra helg och en bra början på veckan! Kali evdomada!

1 kommentar:

  1. Ingen grillfest här...vi känner alldeles för få matglada människor, men lite stekt fisk dög också..Och med initialt morstånd satte jag upp en adventsstjärna och lite slingor i köket. Det är inte lätt att få julkänsla när det grönskar som aldrig förr och är så varmt. Jag minns att min vän i Argentina skrev om sånt...men jag är jätteglad att slippa snö och kyla.
    Monica P

    SvaraRadera