söndag 15 november 2015

Favorit i repris
 Söndag, och det blev en favorit i repris. Bouganvillea i Fournes. Maken blev väldigt förtjust i det här  stället som vi var till förra söndagen. Vi satt förstås ute, men inne hade tänt brasan och eftersom vi var de första gästerna så passade jag på att fota väggmålningarna inne innan det blev fullsatt.

 Idag åt vi tzatziki, staka(inte gott enligt mig men maken älskar det, det är som en gröt gjord av fårsmör) xorta (kokt vildgräs) fläskkött med selleri, tomatbiffar och lammkött stekt i kastrull. Och rött husvin gjort på Chania-druvan Romeiko. (just här är det väldigt gott, jag tycker inte alltid om det vinet)
Pris - ja, idag gick notan på 39 euro för allt detta som vi 4 personer blev ordentligt mätta på.


6 kommentarer:

 1. Vad gott det ser ut och vad billigt, måste flytta till Grekland!! Vi var 2 som var ute i söndags, pytteliten förrätt, en pasta och en huvudrätt, lite kaffe 1 kaka, nätta 110 eur!! Det är därför som vi mest äter hemma men det är ju så mysigt att gå ut med! Har du känt av jordbävningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godmorgon! Hu, ja, det var dyrt du. Capri är kanske dyrare än övriga Italien?
   Vilken jordbävning???

   Radera
  2. Ja, ganska dyrt här men jag tycker Italien generellt är dyrt! Har du hört nåt om jordbävningen nu?

   Radera
  3. Jag har inte sett på några nyheter men jag var in på en sida som visar jordbävningar och det var uppe vid Lefkas och det är ju ganska långt härifrån.

   Radera
 2. Vet du varför man alltid får vinet i vanliga dricksglas i Grekland (förutom på lyxkrogarna, men där äter aldrig jag). På dem flesta syltor i Sverige får du vinet i höga vinglas och då kan ändå restaurangen och vinet vara mycket sämre än alternativet i Grekland.

  Är det något jag saknar i Sverige så är det grillad bläckfisk och sardiner samt xorta.
  Xorta med lite olja, salt och citron. MUMS

  Vet du också varför det aldrig numera är kaninkött i stifadon?

  Må väl
  Marcus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledningen till att grekerna helst dricker ur små vanliga dricksglas vet jag inte. Antagligen en gammal tradition. Tavernor som har lite dyrare viner har ju oftast som du säger vinglas (ungefär som du säger lite exklusivare) Nu har ju Grekland många fina, dyrare viner också och de känns det faktiskt lite fel att dricka ur dricksglas. Retsina och Romeiko ska dock drickas ur dricksglas tycker jag. Kaninkött i Stifado kan du hitta fortfarande även om det inte är så vanligt. Jag tycker det inte verkar alls vanligt med kanin över huvudtaget nu. Vi själva äter det kanske 1-2 ggr per år och då blir det antingen stifado eller grillade.

   Radera