tisdag 24 november 2015

Huslig som aldrig förr!

Det skulle låta fint om jag kunde berätta att vi gjorde som svärmor och svärfar gjorde på den tiden när svärfar levde. De valde ut de höns som skulle slaktas också nackade de dem. Därefter gjorde de upp en eld ute och i en stor gryta med vatten doppades hönsen snabbt ner och därefter drog de bort alla fjädrar.

Maken tog med sig 5 höns till ett "hönsslakteri". För 1,50 per höna (eller tupp för den delen) får vi tillbaka dem slaktade, "avfjädrade" och rensade på allt som vi inte vill ha. (huvud, inälvor mm). Maken styckade dem i lagom bitar och jag packade i påsar.  De delar med extra mycket gult fett hamnar för sig och de används till pilaffiris eller soppa. Det är ingen ide att ni försöker koka pilaffiris på en höna som inte har något fett alls. Det blir ingen pilaffi av det.


Lussebullarna har precis kommit ut ur ugnen. De är såå goda! En god vän i Sverige delade nyligen en bild som han tagit på en supermarket i Sverige. Semlor!! Varför? Måste man förstöra traditioner på det viset? Kan de inte välja till efter jul åtminstone tills de börjar sälja semlor? Ja, det är gott, väldigt gott, men det blir så fel tycker jag. Snart finns ju inga traditioner kvar.

1 kommentar: