måndag 20 mars 2023

Utelunch och lite annat


 

Ja, då har en vecka bara skenat iväg igen sedan senaste inlägget. Vi har bland annat hunnit äta en utelunch. Vår plan var att åka till Syrili eftersom sonen så gärna ville dit då han inte var med förra gången vi var dit. Tidigare i vinter ringde vi dit eftersom vi redan då hade en plan på att åka dit men då svarade de att det var stängt och att de skulle öppna i mars. Nu svarade de inte i telefonen men vi chansade ändå på att åka dit. Tyvärr så var det stängt så vi åkte vidare och hittade Frosinis garden. De hade precis öppnat för dagen så vi var de första gästerna. 

 


 

 


När de förstod att jag var från Sverige vill de visa Jill Johnsons kokbok som de hade ett signerat exemplar av. Tydligen är detta ett av hennes favoritställen och i boken fanns också receptet som ni ser på bilden ovan. Det var en god rätt som förstås påminde lite om stifado fast med fläskkött. 
Många av rätterna tillagas utomhus. Trevligt och genuint? Jo, men det är inget som vi i turistområdena skulle kunna göra för då skulle vi ha hälsovårdsnämnden på besök på en gång. Likaså begär de endast kontanter eftersom de inte har någon kortterminal. (trots att de har internet och det finns en lag om att alla ska ta emot kortbetalning) Det skulle vi heller inte kunna göra för då skulle det inte dröja länge förrän skattemyndigheten dök upp. Så det genuina som många söker måsta vägas mot om lagar och förordningar ska gälla för alla och det ska bli någon ordning här :)

Allt smakade väldigt gott och det var ett väldigt trevligt ställe så vill ni åka någonstans "utåt" och äta men ändå inte åka så väldigt långt så rekommenderar jag verkligen detta ställe. Tzatzikin var det enda som gjorde mig besviken. Det verkade som om de hade glömt både salt och vitlök. Att det inte var så mycket gurka ursäktar jag dem med att gurkan inte är så fin just nu. Eller så var det bottenskrapet i en hink och det var inte så bra omrört. Det kan ju hända..

 


 

Efter maten bjöd de på en apelsinkaka som precis kommit ur ugnen. God!


 

Jag har även hunnit med att fylla 60 år... Vi hade en trevlig, lugn kväll med mina bästa vänner och vin med lite småplock.Vi har också haft några dagar med regn och kyla vilket då förstås resulterade i att mitt golvmålande blev pausat. Det är dock inte mycket kvar så idag blir jag nog färdig med det. Sedan ska murarna målas och därefter ställer vi ut borden och stolarna så det blir plats inne så vi kan göra färdigt där. Sen ska vi nog vara nästan färdiga! Öppningsdaturm är inte bestämt men håll utkik på instagram bland annat för där kommer jag att lägga ut det. Ni följer väl restaurant orexi på instagram??? Länk till både anitaskreta och restaurang orexi finns här till vänster i bloggen. (för Orexi trycker ni på "visitkortet" för att komma till sidan)

KALI EVDOMADA!! Jag önskar er alla en bra vecka!
1 kommentar: