lördag 25 mars 2023

Full fart här och helgdag


 

Ibland bara fortsätter man av bara farten. Jag har målat färdigt allt i restaurangen. Golvet, murarna och lite annat smått och gott. När jag kom hem passade jag på att måla gången ner till vårt hus också. Jag hade ju ändå jobbarkläderna på så jag tyckte det var lika bra att fortsätta. Hemma använde jag dock den här billiga kalkfärgen istället för vanlig målarfärg. Kalkfärgen är som en massa som blandas ut med vatten och det är den som traditionellt används till trädstammarna och även förr i tiden användes de till husen. Traditionellt gjorde man det här till påsken så det skulle vara fräscht och fint då.

Nu målar jag inget mer. Nu är det städning och diskning som gäller i restaurangen innan vi är färdiga att öppna. Ja, beställa varor och göra färdigt menyerna och lite annat småplock finns ju också kvar. Vi har ännu inte bestämt exakt öppningsdaturm. Inga turister syns ännu i vårt område men det märks att alla hotell och restauranger jobbar för fullt för att vara färdiga att öppna upp.
Det har börjat blomma lite hemma och bara värmen kommer så blir det fart på det mesta. Rosorna och pelargonerna har jag klippt ner ganska kraftigt men nu har det ju regnat ett tag och blir det då varmt och sol dröjer det inte länge förrän det blir fart. Både solrosor, lejongap och luktärter har frösatt sig själva och håller på att dyka upp lite här och där. Sen har jag en hel del lökväxter som börjar titta upp. Irisen på bilden ovan är en av de få som börjat blomma redan. 

Idag är det nationell helgdag, 25 mars. Vi kommer inte att åka och se paraden, det har vi inte gjort på många år. Eventuellt åker maken och jobbar i fiskaffären bredvid restaurangen. Blir det så kommer nog jag och sonen att gå dit och få oss den traditionella friterade torsken med skordalia (vitlöksdip) Sök på nationaldag i sökrutan om ni vill läsa lite mer om varför och hur det firas 25 mars...

Jag önskar er alla en trevlig helg! (jag har våffeljärn så kanske det blir lite våfflor dagen till ära:) )

6 kommentarer:

 1. Ha en härlig dag! Gillar verkligen att läsa dina notiser om hur allt fortskrider, ses i maj!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket ni fått gjort och är snart beredda inför öppnandet.
  Hoppas ni fick en trevlig nationaldag!

  SvaraRadera
 3. Hej Anita
  Tänker åka till Kreta i år, du rekommenderade ett hotell för ett antal år sedan som heter Golden Sand, jag har försökt att hitta det på flera boknings sidor utan resultat!, finns detta hotell kvar!?..
  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så arbetar inte längre Golden Sand som hotell utan de har hela anläggningen uthyrd till ett företag. Andra hotell i området Chrissi Akti är Triton, Anais och Stelina Village. Annars är ju Agii Apostoli som ligger nära Chrissi Akti också ett fint område. Där finns flera bra hotell bl a Okeanis, Golden Bay eller enklare Flamingo, Kiwi och Niiris.

   Radera