söndag 7 november 2021

Minnen på facebook

Falassarna som idag för ett år sedan
 

Något som jag tycker är riktigt trevligt med facebook är dessa minnen som kommer upp. Hur skulle jag annars komma ihåg vad jag gjorde som idag för ett år sedan? Förra året var vi till Falassarna så antagligen var det badväder även då. Den här veckan som har gått har vi ju haft sommarväder och det har faktiskt blivit bad en par gånger. 

Igår var sonen och jag till Jumbo samt en färgaffär här i området. Nytt från igår är att du måste visa vaccinationsbeviset för att kunna gå in butiker. (gäller inte livsmedel, apotek och bagerier som räknas som "första behov")Det funkar även med ett negativt test, men vem går och gör ett test för att gå in i en butik? Det här gäller även nu om du vill sitta på utomhusserveringar. Tidigare gällde det bara inomhus men nu måste du alltså visa upp negativt test eller vaccinationsbevis även för utomhusserveringar. Bra eller dåligt? För mig spelar det ingen roll eftersom jag är vaccinerad och kan visa upp mitt bevis. Jag förstår att de som väljer att inte vaccinera sig känner sig orättvist behandlade. Men, det är faktiskt alltför många som väljer bort vaccinet här. På bekostnad av både sjukvården och riskerna att smitta andra. Så antagligen är det en åtgärd som staten tar för att få fler att vaccinera sig. Jag har fått sms om att jag kan boka min tredje spruta men jag väntar lite grann med den tror för det har ju bara gått 4 månader sedan det andra. Eller ska jag boka? Jag vet inte riktigt vad som rekommenderas och vad som är bäst. 

Idag väntar promenad i parken och kanske bad. Det är lite mulet just nu och temperaturen ute är 16 grader men det kommer nog att gå upp till runt 20. 

Jag önskar er en fortsatt bra söndag!

Falassarna som idag för ett år sedan

 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

4 kommentarer:

 1. Jag har läst att i fredags öppnades möjligheten för er att boka er 3e dos, men det måste gå 6 månader efter dos 2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast enligt FHM så gäller tydligen andra rekommendationer till vissa grupper: "Den extra dosen bedöms kunna ges åtta veckor eller senare efter dos två. Den nedre åldersgränsen och intervallet kan komma att ändras allt eftersom kunskapsläget utvecklas" Så att det "måste" gå 6 månader är nog bara en rekommendation om man inte tillhör någon av grupperna där immunförsvaret är nedsatt.

   Radera
 2. Jag tycker du ska fråga din läkare när det är dags med tanke på att du får cellgifter. Då kan man ha ett sämre immunförsvar

  SvaraRadera