söndag 14 november 2021

En jobbig söndag

Som alla andra har jag både bra och dåliga dagar. Med min cellgiftsbehandling blir det bara lite mer tydligt. Bra dagar har jag energi och fixar både hemma och i restaurangen där vi nu är färdiga med städning och allt. Dagen då jag och vännerna var på utflykt var en riktigt bra dag. 

I torsdags var jag iväg för min fjärde cellgiftsbehandling och jag tror att den här var värre än de andra. Biverkningarna har suttit i längre än vanligt. Idag är det söndag och jag har vaknat i ottan med lätt illamående och värken i armen sitter fortfarande kvar. Knäckebröd är min räddning mot illamåendet. Att ta ut smör och ost från kylskåpet gör dock att det pirrar och ilar i fingrarna då det är en av biverkningarna. Köldkänslighet just i fingrarna. Jag är trött och har ingen energi. Igår tog jag mig i kragen för att gå ut på en promenad. Resten av dagen blev i stort sett konstant sängläge. Det känns ju lite som att jag kan inte göra så mycket heller även om jag skulle ha energi. Armen och känsligheten i fingrarna gör att varken trädgårdsarbete eller fix inomhus känns bekvämt att hålla på med. Jag undviker vatten eftersom det triggar i gång ilningarna i fingrarna. Idag känner jag att jag måste duscha i varje fall... Förhoppningsvis är det övergående och dagen idag kan bli bättre. Sedan kan jag kanske få må bra tills nästa behandling. Är det inte underligt att en medicin som ska göra dig frisk bryter ner kroppen och gör att du mår skit. Men, jag är glad ifall jag får må bra större delen av månaden i varje fall. Som tur är så är det vinter och jag behöver inte jobba samt att jag ju har två män i huset som kan sköta matlagning, disk osv.

Mitt vaccinfunderande finns kvar. Läkaren på sjukhuset tyckte att jag skulle ta sprutan den vecka då jag är utan medicin. Tydligen är immunförsvaret som starkast några dagar in på medicinfria veckan. Annars är ju mitt immunförsvar dåligt på grund av cellgifterna. Jag väntar lite till. Vad jag har läst så har ju Sverige ändrat sin rekommendation från 6 månader till 5 månader efter andra sprutan. 

De cafeterior i vårt område som brukar vara fullsatta gapar tomma nu. Antagligen betyder det att i stort sett alla som satt där var ovaccinerade och nu får de inte sitta där. Jag respekterar att några väljer bort vaccin pga rädsla för biverkning pga ev sjukdom men alla dessa människor här som tror på konspirationsteorier, som inte ens tror att pandemin finns och de som bara protesterar mot att göra som de blir "tillsagda" har jag inte mycket till övers för. Eftersom många av dem inte ens tror på pandemin är de ju inte ens försiktiga. Väljer du bort vaccinet ska du i varje fall göra allt du kan för att undvika att smittas och smitta andra är min åsikt. Utanför sjukhuset har ovaccinerad sjukhuspersonal satt upp tält där de håller till i protest mot att de inte får jobba ovaccinerade. 

Idag är det internationella vinturismens dag. Om allt vore som vanligt skulle jag helt säkert ha varit till någon av de öppna vingårdarna här i trakten. Är det någon av er bloggläsare som är boende här som varit iväg idag till en vingård? 

Det tog faktiskt hela dagen att skriva det här inlägget. Jag har försökt komma igång med både det ena och de andra flera gånger men varje gång jag har gjort någon liten ansträngning har jag varit tvungen att lägga mig för att vila. Jag var ut och plockade några rosor att ha i vas inne. Det var nog för att jag skulle bli trött. Nu har jag i varje fall duschat, det är sen eftermiddag och det har gått drygt 3 dygn sedan behandlingen. Börjar jag få tillbaka krafterna nu? Jag hoppas att morgondagen blir en vanlig dag då jag kan fara runt i hemmet och plocka och fixa som jag vill. Kanske ta en promenad också. 

Jag hoppas ni alla har haft en bra helg. Själv sitter jag nu och väntar på att maken ska laga till fläskkotletter. Troligtvis i ugnen för de är ju för stora för stekpannan :) (ni som reser hit vet ju att våra fläskkotletter är enorma)

Lite tråkigt inlägg idag, jag vet, men det är ju en del av mitt liv just nu och min blogg är till stor del en personlig blogg och ingen faktaspäckad nyhetsblogg. 

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)


 

3 kommentarer:

 1. Stå på Anita. Håper du snarlig er over det verste og at alt går fremover.

  SvaraRadera
 2. Åh!! Krya på dig Anita o jag hoppas verkligen att du blir helt fri från skiten! Småkalla ruggiga hösthälsningar från Svedala :)

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt att höra om ditt mående, men hoppas det går över snart och att hela skiten försvinner.
  Ta väl hand om dig!

  SvaraRadera