måndag 29 november 2021

Från mitt tak

 

Så här i adventstider tycker jag att det passar att visa mitt julstjärneträd. Jag måste dock gå upp på taket för att se alla blommor! Tyvärr så funkar det inte att ha dem som snittblommor heller. Jag provade och de höll sig fina en halv dag, sedan sloknade de. 


Det var länge sedan jag skrev, jag vet.. Det känns dock som om jag inte har något att skriva om som kan vara roligt för er att läsa. Jag är inne på min medicinfria vecka nu i varje fall och jag mår bra. På torsdag är det dags för nästa behandling och jag bävar för den men hoppas att jag får må hyfsat bra efteråt i varje fall... Samma dag kommer dottern äntligen att får göra sin korsbandsoperation som hon har väntat nästan ett år på. Tydligen krävdes det en flytt till Uppsala för att det skulle bli av... Det och annat inom vården verkar fungera bättre där än i Bollnäs. 

Jag promenerar och badar inte alls som förra året men den här veckan har det i varje fall blivit en par gånger. Badet får jag passa på att göra den medicinfria veckan när köldkänsligheten har avtagit. Igår låg vi till och med på stranden en stund då det var riktigt sommarväder. Idag är det starka sydliga vindar och troligtvis kommer det att regna senare. 

Jag kikade in på lokaltidningen Chaniotika Neas hemsida för att se om det fanns några intressanta nyheter att rapportera. Inget speciellt förutom att de nu har tagit bort djuren från Chanias stadspark. I juli förra året skrev jag ett inlägg om det. De kri-kri getter som har varit i parken kommer att flyttas till Atens stadspark. Det fanns förslag på att de skulle flyttas till ön Thodorou men det avslogs eftersom de getter som är där är "renrasiga" medan de som har varit i parken inte är det. Kan tilläggas att från 1965 har det funnits Kri-kri getter att beskåda i Chanias stadspark. Vill ni se dem nu får ni vandra Samariaravinen och hoppas få skymta dem. Till ön Thodorou är det ju inte tillåtet att åka (endast en gång om året när öns kyrka har namnsdag) Agrimi är det lokala namnet på geten. (jag vet inte om vårt efternamn Agrimanakis har nån anknytning...ändelsen -akis är vanligt i kretensiska efternamn och betyder typ "liten". Heter jag då "lilla get" i efternamn???)

Kali evdomada! Ha en bra vecka!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish 0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com)

1 kommentar:

  1. Så vackert! Synd att de inte håller sig som snittblommor.
    Skönt att du har mellanveckor då du mår bättre och kan ta igen dig. Det behövs.
    Ha det bra!

    SvaraRadera