tisdag 22 september 2020

Att hitta folktomma stränder på Kreta

Om du vill hitta en folktom strand ska du antingen komma ner på vintern, under en pandemi eller välja en strand som egentligen inte är något speciellt men ligger nära en berömd strand. 

Vi åkte ner till Elafonissi igen. Här kan ni läsa inlägget som jag skrev när vi var ner dit i juni. Det var ju innan några turister hade kommit hit i år. Då var vi ensamma på ön och det var endast greker på stranden och inte så många solstolar. Igår kom vi ner i god tid men det var redan ganska mycket folk. På själva stranden fanns det knappt någon plats för oss som inte nyttjar solstolar eftersom de var utplacerade i stort sett överallt. Vi vadade ut till ön (där det inte finns solstolar) och även där var det folk. Inte så det var trångt men vilken kontrast till förra gången då vi var helt ensamma. Vi stannade någon timme och vattnet och stranden var lika underbart som vanligt. Vi bestämde dock att åka till en annan strand som ligger ganska nära Elafonissi. Jag tror den heter Stomio. På vägskylten står det Livadia men den byn ska enligt google ligga en bit bort. På stranden var det inte en människa och jag hittade förstås en hel del stenar. Det här är en stenstrand och det är inte det allra lättaste att gå i och bada men känslan att få vara helt ensamma gjorde att det igår kändes bättre att vara där än i Elafonissi. Ändå antar jag att antalet människor i Elafonissi igår var endast en bråkdel av vad det brukar vara under somrarna. Vill ni uppleva Elafonissis skönhet ska ni alltså komma under lågsäsongen eller varför inte vintertid. Läs gärna Agnetas inlägg om Elafonissi också. Hon är bofast där och numer är det sönerna som driver familjens restaurang och hotell.


 

Temperaturen har sjunkit rejält här och det har varit molnigt i flera dagar. (I Elafonissi var det dock strålande sol från en i stort sett molnfri himmel) Kommer ni ner nu kan det vara en god ide att ha med en tunn jacka för kvällarna då det kan bli lite kyligt när solen går ner. 

Ha en bra vecka!

Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com

1 kommentar:

  1. Ser helt underbart ut!
    Skönt när det inte är mycket folk, men tråkigt att det är p g a pandemin.
    Sköt om er!

    SvaraRadera