lördag 25 april 2020

Stränder jag vill åka till

Bilden är från Pinterest

Detta ska tydligen vara den snäckstrand som gästbloggaren Håkan har skrivit om. Damnoni beach, nära Plakias. (Plakias ligger omkring 40 kilometer söder om Rethymnon)


Damnoni beach, också från Pinterest

Falassarna, fotot tillhör Chania Crete by Nikos
Falassarna, fotot tillhör Chania Crete by Nikos
Falassarna ligger bara 50 kilometer väster om Chania och bor ni dessutom i någon av byarna som ligger en bit väster om Chania så har ni förstås ännu närmare dit. Det går att ta sig med lokalbussen dit men ni kan ju också hyra bil. En vacker strand som många kanske "hoppar över" för att åka till Elafonissi istället. Men, det är ju lättare att ta sig hit och här kan ni till och med stanna hela dagen och sedan även njuta av solnedgången. Det var länge sedan jag var hit men jag vill hit igen. Snart.


Seitan Limani, mitt foto
Seitan Limani. Om jag vill hit igen? Nja, jag vet inte. Jo, kanske under lågsäsong när det inte är så mycket folk. Stranden är ju liten och otroligt vacker men, vägen dit är svår och det blir snabbt fullt på stranden under högsäsong. Stranden ligger ute på Akrotirihalvön och det är bara omkring 20 kilometer från Chania.

Marathi - mitt foto
Marathi, hit var jag i höstas när jag hade vänner från Sverige på besök. Hit åker jag gärna igen. Det ligger på lagom avstånd från Chania (på Akrotirihalvön, cirka 18 km från Chania). Sanden är sammetslen och vattnet är ljuvligt. Undvik bara att åka hit på en söndag eftersom det då är väldigt mycket folk.

Mitt foto-soluppgång Chrissi Akti

Även om jag gärna åker på utflykter så har jag ju egentligen inget behov av att åka långt för att komma till perfekta stränder. Jag har knappt en kilometer ner till de fina stränderna i Chrissi Akti och Agii Apostoli. Jag hoppas att jag snart får möjlighet att vara där nere. Än tycker jag förstås att det är lite för kallt men snart är värmen här och då får vi hoppas att det är tillåtet att ta sig ett bad eller bara att ligga där nere och läsa lite. 

Vilken är er favoritstrand på Kreta? Vilken strand har ni inte besökt men vill åka till?

Ha en bra helg och ta hand om er!Du som uppskattar min blogg och vill fortsätta läsa den får gärna donera en gåva via swish
0763289895 (om ni inte har swish går det bra att använda paypal till adressen agrimanaki@hotmail.com ETT RIKTIGT STORT TACK TILL ER ALLA SOM BIDRAR. JAG UPPSKATTAR DET OTROLIGT MYCKET OCH DET ÄR TILL STOR HJÄLP FÖR OSS.

6 kommentarer:

 1. Min absoluta favorit är Ammoudi med en utmärkt kantina som drivs av Niki /Håkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dit har jag inte varit så den får hamna på min "lista"

   Radera
 2. Så vackert!
  Har inte varit på Kreta tillräckligt många gånger för att ha en favorit.
  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske det är dags att upptäcka Kreta?

   Radera
 3. Så fine strender du har bilde av. Vi har vært på Elafonissi flere ganger, både med buss og med leiebil. Den første gangen vi var på Kreta var i 2004. Godt å se at veiene blir bedre. Jeg har hørtcat det skal være fint på stranda Balos. Den står på lista mi til neste tur. Her i Trondheim venter vi på varmere dager! Ønsker at all snø skal forsvinne. Det er veldig koselig å lese bloggen din. Ha en trivelig kveld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och tack detsamma. (ps jag har heller inte varit på Balos)

   Radera