torsdag 5 december 2019

Barcelona dag 1 - in i turistfällan


Nog borde jag veta bättre än att falla i turistfällan första dagen. Jag vet inte riktigt hur det gick till men vi var hungriga och jättesugna på att äta tapas och dricka något gott till. Vi gick runt en liten stund men det verkade bara vara ställen med inkastare så vi hade liksom inget val än att ta ett sådant ställe. Vi kikade lite snabbt på tripadvisor och stället hade goda omdömen. (eller rättare sagt, själva siffran var ok men om vi hade läst de dåliga omdömena lite noggrannare skulle vi ha förstått)

Så snart vi öppnade menyn hajade vi till över priserna. Att dricka cava var inte att tänka på så vi beställde varsin öl....och priset på öl stod inte i menyn men hur dyrt kan ett lokalt öl på fat vara?? ha, 6,95 för en helt vanlig lager. Maten var god, inget att klaga på men vi hade inte beställt så mycket för vi kände ju att detta var en turistfälla. Äsch, vi hinner äta på ett ställe till var vår tanke.

Så kom notan och då upptäckte vi dels priset på ölen och den jättetrevliga lappen som satt fasttejpad på notan.(se fotot) Ändå, vår tanke var att ja, kanske Barcelona är en dyr stad. Jag jämförde ju förstås med Grekland och trots att turister ibland klagar över att det är dyrt hos kan jag verkligen inte hålla med om det efter denna resa.

Jodå, vi hann med ett till ställe och helt plötsligt uppenbarade sig ett litet ställe som jag faktiskt hade läst om tidigare på Tripadvisor och tyckt verkade bra. Det var lite mystiskt dock. Ett tjockt rep och ett draperi verkade inte så välkomnande. Skylten sa att om några minuter öppnar vi. Strax tittade det fram en ung tjej som talade om att snart får ni komma in. Biarritz Bodega visade sig vara ett trångt trevligt ställe med goda tapas, stort urval av viner och cava och supergod sangria. Vi kunde ju inte äta mycket eftersom vi redan ätit middag men vi bestämde oss för att återkomma en annan kväll. Trevlig service, mysigt och hyfsade priser. Men draperiet och repet fanns där hela tiden, det var liksom inte bara att gå in. Och innan man släpptes in blev man upplyst om att 1-bara kontant betalning 2- de stänger 23.00 3-det finns varken fisk eller skaldjur. Raka rör alltså.




Lite god choklad på vägen hem till hotellet blev det förstås. Massor av lockande chokladaffärer...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar