onsdag 27 juni 2018

En ny öl och lite annat smått och gott


God morgon! Varje nytt inlägg jag skriver får börja med att jag ber om ursäkt att jag skriver så sällan. Jag hoppas dock att ni förstår mig eftersom jag har fullt upp i restaurangen. Den enda stund jag sitter vid datorn är på morgonen då jag dricker mitt morgonkaffe.

I veckan flyttade det in en ny öl hos oss! Lyra heter den och bryggeriet ligger i Kissamos. Har ni inte provat den rekommenderar jag att ni gör det! Det är också en färsköl men den är på flaska. Nu blir förstås valet svårt för er. Charma eller Lyra? För er som är envisa och vill hålla er till Mythos, Fix, Alpha och Heineken så har vi det också. För er som vill dricka alkoholfri öl har vi Amstel free 0%.


Dotterns chokladkaka med ganache på gör succe! Den serveras med vaniljglass och vispad grädde. Ni är självklart välkomna att beställa in bara den också om ni har ätit middag på annat ställe. Dottern gör även en himmelskt god cheesecake! Så småningom kommer det att flytta in fler efterrätter, men ännu är det inte full säsong och det är inte fullsatt varje kväll.


Tycker ni om sallader kommer ni att trivas hos oss! Ovan ser ni en cretan salad och en Orexi salad. Vi har även andra sallader med härliga kombinationer såsom avocado och bacon, avocado och apelsin samt grillad haloumiost och nötter och fröer. Storsäljare är dock ändå grekiska salladen som hos oss är ordentligt stor så den fungerar utmärkt att dela på eller att ha som huvudrätt för de som föredrar det.


Är ni två-tre personer och vill äta fisk? Ja men då väljer ni vår fish mix platter där ni får smaka på lite av varje! Vi har den inte varje dag så om ni vet att ni vill ha den så boka gärna bord och beställ fish mix samtidigt så plockar vi ihop en mix innan fiskaffären bredvid oss stänger för kvällen!

Ja, det blev en hel del restaurangprat det men det är ju vårt liv just nu och vill ni inte höra om ostädat hem och spindelväv så blir det matprat istället.

1 kommentar:

  1. var på kreta 15 dagar nyss. letade och letade men hittade inte till dig.
    Till maj nästa år skaffar jag mig en gps så vi äntligen kan råkas- Har spenderat massor av resor till min älskade ö, men mestparten på sydkusten, plakiasområdet, så har inte bekantat mig så mycket vid chania... men följt din tipsande/lärande blogg under lång tid.Hoppas vi ses "to chrono"/Håkan

    SvaraRadera