onsdag 11 juli 2018

Färsk svärdfisk och tonfisk!

Emellanåt har vi färsk grillad tonfisk och svärdfisk. Vi har varit lite rädda för att lägga in det i menyn för det är ju rätter som kostar lite mer än andra men de säljer bra! Just nu har vi fått tag i en fin bit svärdfisk helt utan ben så välkomna idag och ät svärdfisk! Jag hinner tyvärr aldrig ta några foton på rätterna eftersom de snabbt måste ut till gästerna för att inte kallna.

Vi har en hel del besökare som hittar till oss via tripadvisor. Det känns faktiskt ganska stressande eftersom de flesta av dem har riktigt höga förväntningar. Oftast lever vi ju upp till dem men det finns en del som det känns som om att de letar något fel någonstans i ledet från beställning fram till att de lämnar oss. Nja, kanske inte men det känns som om att det var lättare att få "5" förra året när de som kom inte hade dessa höga förväntningar. Vi är ju en enkel grekisk restaurang och vill inte bli jämförda med gourmetrestauranger. Att äta grekiskt betyder att smårätterna - förrätterna - kommer in vartefter de blir färdiga. Inte som på en "internationell" restaurang där var och en beställer en förrätt var och sedan ska de vara uppätna innan huvudrätten kommer och med en lagom väntetid emellan. När det är turister frågar vi dock ofta om de vill ha allt samtidigt eller förrätterna först es ller hur de nu vill ha det. Grekerna är lättare på det viset eftersom man till dem tar in rätterna vartefter de blir  färdiga. Plus att man till dem inte behöver fråga om de vill ha bröd. Självklart vill de ha bröd och de vet att det kostar en liten summa med brödet.

Vilka rätter är då favoriterna hos oss? Zucchinibollarna måste ni bara prova! Samt den friterade fetaosten. För några dagar sedan hade vi ägaren till den högst rankade restaurangen som gäst. Vår Orexi dakos blev då både hyllad och fotad. Så kom ihåg var ni såg den först! Vår mix grill är mycket omtyckt och får mycket beröm. Den är även stor så trots att vi säger att den är till 2 räcker den gott och väl till 3 personer.

Vi har ju fått tag i en diskare så lite avlastning har vi på kvällarna men nu måste vi också få tag i en person som kan hjälpa till ute med servering mm. Om en månad åker dottern till Sverige så det börjar bli akut. Kanske känner ni någon?


1 kommentar:

  1. Grattis till tripadviser ! Men vet vad du menar hade en väninna som alltid oavsett var leta fel ! Jag har jobbat i dryga 40år på krogen och är jag på semester har jag ingen klocka ska ju bara vara i en vecka el två så jag sätter mig ner och tar det lugnt är ju halva nöjet äta. Är man på en riktig inhemsk krog så tar jag seden dit jag kommer och har till 99% fått så god mat o mycket speciellt på Kreta att jag nästan rullat hem. Önskar jag hade kunnat åka ner o hjälpt dig men har en fyrbening som jag inte kan åka ifrån i två mån. Annars hade jag inte tvekat en sekund !

    SvaraRadera