söndag 18 mars 2018

Nu går det snabbt!

De vackra mandelblommorna som är ett tecken på att våren är här är borta! Istället är mandlarna snart färdiga. Efter vägen hem till oss finns ett träd och maken brukar ta en frukt och äta när vi går förbi. Jag tycker inte de är så goda när de är i det här stadiet.

Något annat som går snabbt är tiden. De där 100 dukarna som jag bävade för i förra inlägget som skrevs för 11 dagar sedan väntar fortfarande på mig. Ja, jag har inte strukit en enda duk! Vad jag gör? Jag sitter och skriver och emellanåt gör jag sådant som jag måste. Diska och köra tvättmaskiner. Mycket annat får jag inte gjort hemma trots att det skulle vara skönt med en ordentlig städning innan säsongen sätter igång.

På fredag den 23 mars öppnar vi och redan på lördag 24 mars har vi en bokning för 20 personer. Det är till lunch dock så vill ni komma och äta middag på kvällen så får ni plats! Boka gärna bord och ge ett önskemål på vad ni vill äta! agrimanaki@hotmail.com eller skriv ett meddelande på antingen Anitaskretas facebook eller restaurant Orexis. 

Kom ihåg att vi öppnar vår första tunna Charma redan på fredagen!!

Vi söker även efter en person som vill jobba hos oss måndag-fredag, 4 timmar per kväll. Grekisk lagenlig lön och IKA-försäkring. Helst ska det ju vara någon som bor här och som behöver jobba extra. Att komma ner hit och försöka leva på en halvtidslön är inte det lättaste om man dessutom har hyra mm.

Hoppas ni har haft en bra helg och fortfarande njuter av den! Kanske skidåkning står på programmet? För jag antar att de flesta av er har snö kvar där ni bor!


4 kommentarer:

 1. Hur mycket är normal lönen på kreta ?inom restaurang ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4-500 hundra för halvtid, det dubbla för heltid. (fast heltid kan vara mer än heltid....)

   Radera
 2. Ok,förstår då inte att hus och lägenhets priserna är mycket dyrare än i tex Spanien ,vad jag kan se på nätet.

  SvaraRadera
 3. Priser och löner här har ingen balans alls...

  SvaraRadera