onsdag 7 mars 2018

Godmorgon!


Fotot här ovan är gammalt men det innehåller på ett ungefär den rätt som man traditionellt äter på nationaldagen den 25 mars. I år kommer vi förstås att fira den på restaurangen. Vi har satt datumet 23 mars som öppningsdatum och den 25 mars kommer vi att servera den här traditionella rätten som är insaltad torsk som man saltar ur, friterar och serverar med skordalia som är en vitlöksdip.

Från den 23 mars när vi öppnar kommer vi inte att ha hela den kompletta nya menyn utan vi börjar lite försiktigt med orektika-förrätter och grillrätter. Eventuellt blir det några lagade rätter per dag också. Och sallader förstås. Ni får gärna boka bord om ni vill komma och kan då också säga om det är något speciellt ni vill ha så kan vi laga till det.

Maken är förstås i restaurangen varje dag och håller på och småfixar lite. Jag sitter med mitt frilansskrivande hela dagarna för som vanligt vid den här tiden på året så är pengarna slut men utgifterna fortsätter att komma in. Sedan är det ju några saker vi vill fixa i restaurangen som kostar lite också. Inga stora saker men det ska målas lite också har vi funderat på att göra i ordning lite "längre ner" alltså längre bort från vägen. Då ska det upp lampor och någon typ av staket mot fiskhandlarens bakgård. Allt det här får maken ta hand om. Jag tar hand om det sista sen och speciellt att måla bakgårdens golv i vitfärg, ni vet det här "ömönstret" som är i alla gränder på små öar. Åh vad jag ser fram emot att öppna och när vädret är så att alla sitter ute och jag kan fixa med mina ljuslyktor och göra riktigt mysigt! Något jag inte ser fram emot är att stryka runt 100 dukar som ligger och väntar på strykbrädan...

8 kommentarer:

 1. Låter som en härlig tillvaro ni har just nu. Vad är det du skriver och frilansar inom?
  Saknar du din butik eller är det så mycket roligare med familjerestaurangen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar inte butiken alls och där mycket roligare med restaurangen, men jobbigare kroppsligt förstås. Både fötter och ben tar stryk och jag är inte alltför ung.. Jag skriver åt ett företag som har uppdrag som bloggar, content writing och annat.

   Radera
  2. ok tack för snabbt svar🤗

   Radera
 2. Förstår att du inte gillar att stryka 100 dukar. Är det inte lättare att mangla?
  Önskar er en riktigt bra säsong och att ni hittar lite hjälp till restaurangen. Ha det gott i våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. har ingen mangel...förra sommaren lämnade jag in dukarna för både tvätt och strykning men det kostar en hel del så jag gör det själv nu i början. Och just nu behöver ju alla dukar strykas...

   Radera
 3. Hej!

  Jag har en fråga åt en kvinna jag känner som skall ner till Kreta i sommar. Hon jagar ett boende, oavsett om det är på ett hotell, B&B eller något annat liknande.
  Har du något eller känner kanske någon som skulle vilja hysa en familj på fyra personer.

  Må väl
  Marcus Mpozakis Haglund

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Det finns ju en uppsjö av boenden här i krokarna! Jag är ju speciellt förtjust i området Chrissi Akti där man till exempel kan boka direkt av Golden Sand. Jag tror också att Anais som ligger bredvid också har en del boenden som de hyr ut privat, annars är det Apollo som gäller där. Om man går in på Greklandssidorna på fb kan man ju få massor av tips för sen beror det ju på vilket område de vill ha. Många föredrar Platanias som är en riktig turistort och bor man där behöver man knappt åka in till stan för allt finns där. (jag är inte jätteförtjust i området säger jag med en risk att bli påhoppad......för det är otroligt populärt)

   Radera
  2. Marcus Mpozakis Haglund12 mars 2018 12:47

   Tusen tack!

   Radera