måndag 19 mars 2018

Följ med på sondagspromenad


 Promenaden börjar vid Chrissi Akti stranden. Ovanför stranden växer dessa blommor. De finns även i vitt.


Vi går mot stan och följer den lilla gångvägen. På fotot har vi vänt oss om och ser Chrissi Akti stranden på håll. 25 grader varmt och det är flera som har vågat sig i och badar.


Strax efter Chrissi Akti kommer Aptera stranden. Här vid Aptera låg en gång ett fint hotell som övergavs. Under många år frågade folk sig varför det låg där halvrivet. Förra året tog någon över tomten där och nu drivs en "sommarklubb" där. 


Vi fortsätter och kommer fram till stranden efter Aptera och innan Nea Chora. Vid detta område kommer det att komma upp lyxvillor för turister som har råd. De håller på och röjer i området men det ser ut att vara mycket kvar innan vi får se dessa villor trots att ryktet säger att de ska öppna i augusti.


 Nu är vi i början av Nea Chora. Vi fortsätter, kommer fram till småbåtshamnen och alla fisktavernor. En del av dem har öppet och vissa är fullsatta för det är en fin söndag och de som har råd går gärna ut och äter här. Kanske passar många på också nu när det finns tid innan turistsäsongen sätter igång. Det grävs dock fortfarande här och det kommer att bli trottoarer där restaurangerna inte kommer att få ställa ut bord....


Väl framme i Chania tar vi en kaffe i hamnen och sen strosar vi omkring i de folktomma gränderna, även om det syns lite tyska turister här och där. En del butiker har öppet och andra gör sig i ordning för säsongen.


Sen går vi hela vägen hem igen. Ont i fötterna...


 Kul att du följde med på vår promenad! Kanske du vill följa med hem och stryka dukar också???
Just nu är jag i restaurangen och städar med ett avbrott för att önska er en "kali evdomada" - ha en bra vecka!!!

7 kommentarer:

 1. Tack för trevlig läsning,fina bilder..... ;-) <3

  SvaraRadera
 2. Oj, vilken promenad!
  Visst är det jakarandan som blommar så fint. Hoppas dom är lika fina när vi kommer på påskafton!
  Och visst är det taverna Ela ni går förbi?
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera
 3. Så vackert och bra skrivit! Jag älskar blommorna på första bilden, de kan bee ut sig i stora sjok och det ser ut som om de växer på väldigt karg mark.
  Så sund att man bygger lyxvillor. Behövs de verkligen?
  Tack Anita för trevlig läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis finn det efterfrågan på lyx :) Vad som kan vara bra är dock att kanske kommunen gör lite finare i området också.

   Radera
 4. Vilken fin promenad. Fast dit kommer vi nog inte med husbilen...haha. Grekland besökte vi för 3 år sedan och till hösten kanske det blir en ny tur dit.....men då till fastlandet. Härligt med stränder och blommor.

  SvaraRadera