söndag 4 mars 2018

27 grader!!!


Sydliga vindar och 27 grader! Maken och jag tog en långpromenad. Alla strandkantinor som höll öppet var fullsatta. Mimosan blommar. Några spelade strandtennis och andra badade. Det är ganska otroligt med sån här värme i början av mars men det händer emellanåt. Många gånger blir det oväder efter en sån här värmebölja vintertid. Då brukar det regna röd jord. Jag vet inte om ni har varit med om det någon gång men regn som kommer efter sydliga vindar biter sig fast överallt. Bilar, uteplatser och fönster får ett lager av röd damm på sig och det hjälper inte att bara spola bort det utan man måste skrubba bort det. När jag jobbade på hotell hände det ibland att det blev så här någon gång i april. Städerskorna hade fullt jobb med att skrubba balkonger, utemöbler och uteplatser.

Jag hoppas ni har haft en bra helg!


6 kommentarer:

 1. Vi hade också plusgrader idag. +3 men ett stilla snöfall och mulet. Nu 3 kalla och mer snö��
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. mer snö!! det verkar vara ett riktigt snörikt år i Sverige i år!!

   Radera
 2. Hej Anita
  Vilket kaffe är din favorit ?.
  Själv gillar jag Arvid Nordqvist.
  Men min absoluta favorit är Jamaica Blue Mountain.
  Smaken avgörs också av vattnet.
  Zoega smakar helt annorlunda i Norrland än i Skåne, tycker jag.
  Vilken matvarubutik i Chania är billigast, förutom lidl.
  Finns Inka kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog att det är Arvid Nordqvist. Vet inte om jag har druckit det du nämner. När jag var i Sverige och det var extrapris på 4st brukade jag köpa 4 olika och alla var lika goda :)

   Radera
  2. Ja, Inka finns kvar. Billigast vet jag inte riktigt. Kanske att inka är lite billigare på en del saker jämfört med AB (Basilopoulos) Det är de som vi har närmast till och därför handlar jag där.

   Radera
 3. Jätte bra blogg! Tack så mycket :)

  SvaraRadera