tisdag 20 mars 2018

En smygtitt på menyn!





Här kommer en liten försmak av menyn som vi kommer att ha på Orexi i sommar. Grill- och fiskrätterna saknas och dessutom kommer vi ju förstås att ha pasta också. Dessutom har vi ju några "lagade" rätter varje dag såsom gemista, rätter med bönor, stifado och annat. Fler sallader kommer att tillkomma senare. Men som sagt, här kommer ett smakprov på meze och sallader! Smaklig måltid!


Starters
Pita bread            
Garlic bread  (4 pieces)                      
Tzatziki                             
Saganaki cheese             
Baked feta cheese           
Grilled Haloumi              
Cretan sausages              
Dakos                                
Fried vegetables             
Zucchini balls               
Aubergine Saganaki 
French fries homemade
Meat balls                        
Taramosalata-fish roe dip 
Skordalia – garlic dip          
Xorta (mountain grass)      
Olives                                           

Salads
Greek salad with olive oil                         
Cretan Salad with olive oil                   
Lettuce,carrots,cabbage(with lemon          
and olive oil) 

Following salads have a base of green salad and vegetables and balsamic vinegre and olive oil
1.Orexi salad –  nuts&seeds, raisins, sesame, sundried tomatoes, graviera  
3. Avocado, bacon, nuts&seeds 
4.Avocado, orange, raisin, sesame
5.Haloumi, nuts&seeds , sun dried tomatoes 

 Vegetarian main courses
Haloumi  burger
Vegetarian moussaka
Ask for more choices

Traditional Greek dishes
Moussaka           
Souzoukakia   
Lamb in oven   
Ask for more choices

10 kommentarer:

  1. Allt låter supergott! Älskar halloumi :)

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut men vart är Dakosén? Det är väll nått ni borde ha? =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tur att jag inte har plastat in och fixat menyn än! Självklart ska vi ha dakos!! Detta är dock "vintermenyn" för senare i sommar blir det mer.

      Radera
    2. Dakos var ju redan med :) jag gick in för att lägga in den och den ligger där under förrätter.

      Radera
  3. salladerna ser verkligen spännande och fräscha ut

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättegoda kombinationer också. I sommar ska vi ha en med melon och fetaost också som är en supergod kombo. Fast maken kocken tycker det låter konstigt..

      Radera
  4. Hej,

    Jag ska åka med min man och dotter på två år. Vart ligger din restaurang? :) Vi kommer åka i september och bo i kolymvari. Hur brukar maten vara för de yngre? Vad bör man tänka på när man reser med små barn?
    /Emelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Vår restaurant ligger 4 km väster om Chania stad. Ni kommer ju att bo ännu längre västerut, men ni hittar alltså oss om ni åker mot Chania. Hmm vad ni ska tänka på.... solkräm!!! Jag har sett alltför många små som har bränt sig i solen! Maten för de små är för det mesta super! Låt dottern prova på massor av olika mat. Beställ inte in något speciellt till henne utan be om en till assiett bara också låter ni henne smaka av er mat. Det kan finnas mygg så kanske nån typ av myggmedel är bra. Det är inte alltid det finns mycket mygg men om det finns så kan det bli himla jobbigt med små som får en massa myggbett. Sen kan ju en del reagera olika på svensk och grekisk mygg.

      Radera
    2. Visst ja, jag har inte varit på stranden i Kolymbari så jag vet inte exakt hur den är. Om den är stenig eller det blir djupt så kan ni ju ta bussen till "vårt" område Agii Apostoli eller Chrissi Akti där stränderna är perfekta för små barn!

      Radera

En grå dag och om streckkoder

En mulen dag med duggregn. Då kan det se ut som ovan nere i venetianska hamnen. Det är lite kontrast mot sommarens trängsel. Maken plocka...