torsdag 8 februari 2018

Uppdatering och sammanfattning

Godmorgon! Det är dags för en uppdatering, eller hur? En och en halv månad har jag och dottern varit i Sverige. Maken och sonen skickade vi ner till Kreta i början av januari. Vi har fikat semlor och wienerbröd flera gånger. Wienersemla, vanlig semla, saffranssemla och marängsvissemla. Vilken var bäst. Nja marängsvissemla kan jag hoppa över men de andra är ljuvliga allihopa. Vi har lunchat med vänner. Det har mest blivit sushi och thai. Hemma har vi ätit tacos flera gånger, så vi har verkligen ätit traditionellt som de flesta i Sverige. Ups....nja det blev förstås blodpudding också. Dottern har frossat i alla vegetariska halvfabrikat som finns i Sverige. Tofu, Quorn och korvar.. Till och med vegetarisk salami finns det!

Över nyår när maken och sonen var kvar var vi till Österund och hälsade på vänner och hade det mycket trevligt! Sedan har dottern och jag promenerat, åkt skidor, varit till biblioteket och förstås en par Ikeabesök blev det. Dessutom har vi besökt folkhögskolan i Bollnäs där dottern troligtvis kommer att gå till hösten. En allmän linje där man kan plocka ihop ämnena individuellt. Superbra eftersom hon då kan läsa i stort sett hur mycket svenska hon vill och sedan lägga till lite "kreativa" ämnen. Vi hoppas nu att hon kommer in där och att hennes svenska medborgarskap "accepteras". Hennes betyg måste valideras till svenskt och för att hon ska bli accepterad som svensk medborgare och få id, öppna bankkonto och få studiebidrag måste jag bevisa att jag var svensk när hon föddes!! 

Dottern har varit iväg på förmiddagarna och hjälpt till i ett stall som ligger i byn. Hon tyckte det var jättekul att mocka skit, mata hästarna med hö, borsta dem och gå på promenad med små, små ponnies. 

Sista dagarna vi var i Sverige var det rekordmycket snö. En del tåg ställdes in så vi var liiite oroliga att vårt tåg till Arlanda inte skulle gå, men det gick bra. Nu är vi hemma i värmen igen och vardagen börjar komma ikapp. Vi ska planera menyn för restaurangen också är det förstås en massa fix innan vi öppnar. 

Ha det bra alla ni och jag lovar att jag ska uppdatera lite oftare nu!8 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage til hverdagen :-) Dejligt at høre at det har været en skøn ferie.

  SvaraRadera
 2. Ja, ni hade verkligen svensk vinter dom sista dagarna. Då är det kanske skönt att komma hem igen? Vi lider numera inte av snön då vi slipper skotta då vi bor i lägenhet numera. Men vi saknar ett garage.
  Ha det nu skönt där hemma och fortsätt att vila upp er. Snart kommer säsongen och då blir det inte mycket till vila.
  Kram från Birgitta i Umeå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönta att slippa skotta men jag förstår att du saknar garage. Vi fick sopa, skotta fram bilen och skrapa rutor åtskilliga gånger när vi var i Sverige Kram!

   Radera
 3. Tack för lite uppdateringar....snart vår...då kommer vi till Kreta igen..som vanligt.Tack. ;-) <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, här är det vår :) Just nu omkring 19 grader men blåst

   Radera
 4. Härligt att ni fick snö men måste vara underbart att komma hem till vår och 19 grader. Hoppas att allt löser sig för dottern

  SvaraRadera