söndag 14 januari 2018

Ute på hal is


Hej! Jul- och nyårsfirande är över. Dagarna börjar bli längre? Nja, jag börjar förstå att ni är så beroende av sol och sommar. Det måste vara hemskt att åka till jobbet i mörker och sedan sluta jobbet och det är mörker. De få ljusa timmarna är de flesta av er instängda utan att se dagsljuset annat än från ett fönster, om ens det. Min siesta hoppar jag över här. Man kan ju inte sova siesta de få ljusa timmarna man erbjuds.

Jag njuter av att vara ledig även om jag jobbar med mitt frilansskrivande så snart jag har tid. Dottern och jag provar oss på att åka både skidor och skridskor. Jag vet inte om det är riktigt så som det sägs att när man väl lärt sig cykla kan man det och det sitter alltid i. Jag tror inte det gäller riktigt för skridskor. Jag var väldigt vinglig och kunde knappt hålla balansen men snart började jag igen komma underfund med hur man gör. Det var samma med skidorna. Men, men övning ger färdighet. I dag har vi dock knappt gått utanför dörren. Minus 16 grader! Och i morgon håller vi nog oss också inne. Det ska bli minus 18.


Kallt, men vackert. Detta fenomen var verkligen vackert att få se. Snö som fryst fast på alla träd. Det såg ut som ett riktigt sagolandskap.

1 kommentar:

  1. Vi kom hem till Umeå den 15 januari efter 5 veckor i Chania och Paleochora. Vädret har varit förträffligt under större delen av tiden.
    Minus 1 väntade på oss och igår var det närmare snöstorm och många kommunikationsmedel stod stilla i Västerbotten.
    Nu är det bara att vänta på grekiska påsken, då är vi på Kreta igen.
    Hoppas du och familjen har trivs på ert Sverigebesök!

    SvaraRadera