söndag 17 december 2017

Vår trädgård


Med några närbilder på det som växer i vår trädgård syns det ju inte att den fortfarande är en djungel. Jag har varit ute och klippt ner lite men det är sååå mycket som ska göras. Maken är i restaurangen några timmar varje dag och grillar fisk och samtidigt fixar han och möblerar om lite i köket. Efter en säsong kände vi ju på vad som måste göras om för att det ska bli mer lättarbetat. I slutet av veckan åker vi till Sverige och han vill fixa så mycket som möjligt innan.

Medan han är där kommer det folk lite då och då som frågar om vi har öppet. Det är ju lite typiskt att när vi bestämde oss för att stänga dyker det upp både hungriga greker och utlänningar (turister?).


Jag gick ut i trädgården idag för att lära mig lite hur dotterns nya kamera fungerar. Innan digitalkamerornas tid fotade jag ganska mycket med manuell systemkamera. Sen har jag liksom inte haft råd att köpa nån bättre digitalkamera så jag blev ganska glad när dottern använde en del av sin lön till en kamera.
På fotot ovan ser ni vårt "smultronträd". På grekiska heter det "koumaro". När vi köpte det var det kanske nätt en meter högt och nu är det ett stort träd. Tyvärr hinner vi knappt äta av frukterna-bären eftersom fåglarna tycker mycket om dem. De bären ni ser på bilden är de enda som är kvar i år! I en del byar här på Kreta växer de i  stort sett vilt och man kan se massor av dem! Frukterna är inte så hållbara och det kanske är därför man aldrig ser dem till salu. Att vi kallar det smultronträd på svenska är nog helt enkelt för att frukterna ser ut som stora smultron. Smaken påminner inte det minsta om smultron och jag kan inte förklara smaken heller. När de är riktigt mogna är de goda!

Hoppas ni har haft en trevlig helg och tredje advent! Snart jul och jag hoppas det blir en snöig sån för vår del!

3 kommentarer:

 1. Underbar växtlighet!
  Ha en fin svensk jul!
  God Jul! Nadolig Llawen!

  SvaraRadera
 2. Hej Anita
  Jag har just hittat din sida och gläder mig åt att du har den igång.
  Jag har rest till Kreta i åratal. första gången redan 1977, men håller mig till sydkusten för det mesta. Jag blev "adopterad" av en liten by i början på 80 talet och sedan dess alltid återvänt.
  Till sommaren har jag en del tankar på nordvästra och tänker absolut söka upp dig för lite mat, prat, prat om du kan ta dig tid.
  Ses till sommaren
  /Håkan

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder! Takk for tips :)

  SvaraRadera