måndag 11 december 2017

Före och efter

Till vänster är ett foto från förrförra året när jag och maken var till Bamboo en kväll. Till höger - så ser Bamboo ut idag
 I går söndag blev en dag i vilans tecken. Det blev inte många knop gjorda här hemma. Det kom ett litet stilla duggregn också vilket var nog för att besluta att det inte var ett säkert väder för olivplockning. Efter lunchen tog maken och jag en promenad. Det blev den här vanliga rundan Chrissi akti - Agia Apostoli - Kalamaki, vissa delar på vägen och andra på stranden.

I Kalamaki fick jag nu se på nära håll hur det ser ut efter att kommunen har rivit ner cafeet Bamboo och restaurangen Salavantes. Ni som är "hemma" i det här området har säkert redan hört ryktesvägen vad som har hänt. Både dessa ställen har troligvis verkat utan tillstånd. Självklart har de ett tillstånd för annars skulle de ju ha åkt dit för länge sedan. De måste ju ha haft både anställda och därmed vara ok via försäkringskassan och även vara inskrivna i skattemyndigheten och haft ett sådant tillstånd. Nej, det måste vara så att själva tillståndet för att ha restaurang just på den platsen inte stämmer. Troligtvis är det ett gammalt tillstånd och det kanske står ett annat läge, 2-300 meter från stranden. Det här är helt och hållet mina egna spekulationer.

Efter det ruskiga ovädret var det troligtvis någon som gjorde en anmälan mot just dessa ställen efterom de ligger PÅ själva strandremsan vilket är förbjudet. Det var lite demonstrationer och folk som samlades där för att protestera men kommunen gjorde vad som var rätt enligt lagen. De rev ner ställena.

Nu är det ju bara att hoppas att kommunen också städar upp och gör fint där så att det inte fortfarande ser ut på detta vis när turistsäsongen kommer igång. Stränderna har de inte städat upp efter ovädret.

till vänster ett foto som jag tog för nåt år sen. Salavantes i vitt och med denna fina kruka. till höger- krukan står kvar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar