måndag 23 januari 2017

Skattehöjning på kaffe


Ja, jag visste att det skulle bli skattehöjningar på en del saker efter nyår, men jag hade inte väntat mig att det skulle vara så märkbart. Jag har slutat att dricka kaffe, men maken och sonen dricker och därför köpte jag detta kaffe på Lidl idag. Jag är glad att jag har slutat dricka kaffe för det var jag som konsumerade mest. 

Detta kaffe som jag förut köpte för 3,99 för 500g kostar idag 5,49 för 500g! Detta är i stort sett det billigaste kaffe som finns att köpa. Nymalet, eller av andra kända märken är mycket dyrare. Det finns ett billigare som Lidl har som heter Strong, det kostade 2,99 förr och 3,99 nu, men det smakar fränt och bränt så det går inte att dricka. 

Tur att jag inte dricker kaffe...då skulle jag sakna Gevalia, Arvid Nordqvist och Löfbergs ännu mer, speciellt som att dessa gick att hitta till riktiga superspecialpriser ibland i Sverige. Tänk er - runt 55 kronor för ett halvt kilo kaffe!! 


9 kommentarer:

 1. Det låter dyrt för att vara Grekland! I Sverige kostar det (enligt Peter, jag dricker inte kaffe) mellan 60 och 100 kr för ett halvt kilo. Men så är väl alla priser högre här gissar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, nej, där har du faktiskt fel om kaffepriserna i Sverige. jag är en inbiten kaffedrickare som slutat nu pga homeopatibehandling som inte går ihop med kaffe. Om du köper på extrapris på Willy t ex hittar du 4 Gevalia 500g för 99 kronor ibland. Och 3 stycken Arvid Nordqvist för 99 kronor. Mycket godare än Lidls.....

   Radera
  2. Fast Stockholm kanske är dyrare än Bollnäs :) Sen beror det väl på vad man dricker för kaffe. Om Peter betalar så mycket för kaffe är han nog en riktig finsmakare och köper något lyxkaffe.

   Radera
  3. Ok intressant! Jag frågade Peter igen och det är kaffebönor han menar tydligen ;) (Och vi har varken Willys eller Lidl inom rimligt avstånd utan brukar handla på ICA)

   Radera
 2. Jag dricker Zoegas kaffe det kostar 46kr här i stockholm. Sällan extra priser på dom. Tyvärr funkar inte Gevalias kaffe ihop med stockholms vattnet det smakar riktigt illa, likadant med löfbergslila vilket är synd eftersom sambon är från Gävle och jag från värmland och vill naturligtvis dricka "vårt" kaffe...

  SvaraRadera
  Svar
  1. oj, vad synd. ja, i Bollnäs är vattnet riktigt gott faktiskt. har aldrig tänkt på att det kan vara annorlunda i andra delar av landet.

   Radera
  2. Kolla på Willys många sorters Zoega runt 35:- 39:-
   Däremot ligger Zoegas kaffe på 450 gr ...

   Radera
 3. Det var en rejäl höjning!
  Jag dricker inte kaffe och har aldrig gjort det.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. är du te-drickare? Jag tycker om te och dricker det nu, men jag älskar kaffe. Speciellt doften och den kan jag ju fortfarande njuta av även om jag inte dricker kaffe nu.

   Radera