torsdag 29 december 2016

Kallt och kaffesurrogat

fotot är lånat från nätet
Igår cirkulerade det bilder på facebook som visade snö i Chania. Hos mig snöade det inte, men det är kallt, regnar och åskar. På nyheterna på tv visas mest all snö i Aten. Breaking news!

Gårdagens stora skämt och nyhet var också det stora pariserhjulet som monterades upp på Syntagma torget i Aten den 21 december. Det var meningen att denna attraktion skulle vara klar för användning till jul för att ge julstämning till barn och vuxna. En gratis upplevelse i en tid av kris. Hur mycket kostnaden för denna attraktion slutade på har jag inte sett uppgifter om. Däremot slutade det i fiasko eftersom den inte var säker nog att användas på grund av flera olika orsaker.  När det blev oväder igår gavs order om att montera ner den.

De som blev besvikna för att de inte fick åka pariserhjul kan istället få uppleva en konsert med olika artister som är gratis för besökarna. Detta kostar Atens kommun endast 165000 euro.Jag har slutat med kaffe eftersom koffein påverkar homeopatmedlet jag tar. Vad dricker jag? Surrogatkaffe gjort av johannesbröd. Nja, inte smakar det kaffe men tydligen ska det vara grymt nyttigt. Det innehåller selen, minskar det onda kolesterolet, antioxidanter, stimulerar matsmältningssystemet, stabiliserar blodsockernivån och en massa andra goda egenskaper. Att det ska kunna ersätta choklad för de som vill gå ner i vikt håller jag inte med om.

Snart slut på detta år! I morgon kommer en liten sammanfattning om vad detta år innebar för mig.

1 kommentar:

  1. Dricker inte kaffe, så har ingen aning om hur det ena eller andra smakar.
    Kul att läsa om er jul nedan, så olika i olika länder.
    Ha det bra!

    SvaraRadera