fredag 30 december 2016

Årets mest lästa

Årets mest lästa inlägg i Anitaskreta är inte skrivet av mig. Det var i mars i år som jag bad Hanna från Leros att skriva några rader om situationen på ön. Leros fick ta emot många flyktingar och Hanna engagerade sig i deras situation och var en av de som gjorde vad hon kunde för de som kom den farliga havsvägen från Turkiet för ett liv i fred.  Läs hela inlägget här.


Det grekiska maten är det som lockar turisterna förutom sol, bad och hav. Den grekiska maten smakar helt enkelt så gott utan komplicerade kryddningar och såser därför att råvarorna är av bra kvalitet. Grekiska tomater smakar tomater! Inlägget där jag skrev om de 5 bästa grekiska rätterna var det många som läste. Se inlägget här.

En helt vanlig sommarkväll när det ena ledde till det andra och vi åkte ner till stan och frossade i god mat, tyckte ni var intressant tydligen. :) Läs inlägget här. 

En mysig söndag i november var det många som läste om. Ja, det var mysigt och jag vill snart, snart göra om det. Läs inlägget här. 

Hela hösten hade vi underbart nästansommarväder. Nu har det verkligen vänt dock. Det är riktigt kallt och på nätterna kryper det ner till runt 5 grader. Vi har ved som maken fick när han plockade oliver förra året. Vi har det varmt och gott inne. Nu till jul köpte vi faktiskt lite olja så vi har varma element också. Men, om kylan fortsätter kommer både ved och olja att ta slut och sen är det filtar som gäller.

Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen i år, mina månader i Sverige blev det inte så mycket skrivande och nu har jag haft så mycket annat att göra att jag inte hunnit. (undanflykter...) Vad vill ni läsa om i bloggen 2017?
Snart är året slut och min summering är mycket lätt gjord. 
1. Januari - sökte jobb i Chania, blev besviken på lönerna
2. Februari - började tänka på att jag skulle jobba i Sverige
3. Mars - bestämde mig för att åka till Sverige
4. April - Augusti - jobbade i Sverige
5. September- semester
6- oktober- december - hmmm försöker få allt att gå ihop. Tänker inte så mycket på vad jag SKA göra. Jag frilansar, skriver, sköter hemmet. Det blir för mycket sittande och jag har gått upp 10 kilo!!

Vad hoppas jag av det nya året?
Det tar vi i ett annat inlägg 


Jag önskar er alla ett lyckligt nytt år. 2017 ligger där och väntar på oss. Ett oskrivet blad som vi ska försöka fylla med saker som sedan kommer bli värda att minnas. Låt oss njuta av nuet och vara tacksamma för det vi har. 

Gott nytt år till er alla från oss i Chania!!!

11 kommentarer:

 1. Önskar dig ett nytt år med bättre inkomster, så att du kan leva i Grekland. Går här i Värmland och drömmer att jag ska hinna få lite pensionärstid i Grekland, men närståendes sjukdom gör det inte möjligt nu. Men semester ska det bli, valborgsmässoafton åker jag till Naxos! All lycka, till dig och de dina! Ingegerd Holmqvist

  SvaraRadera
 2. Ja du.säljer huset +bra pension egna pf.och bosätter mi på KRETA och njuter.

  SvaraRadera
 3. Gott nytt år!!
  Älskar att läsa din blogg. Älskar att läsa om all god mat. Alla fina bilder. Vi längtar alltid till Kreta. Har besökt andra länder men återvänder alltid till Kreta. Säger ofta vi vi ska välja en annan ö, men det går liksom inte.
  Hoppas det nya året har mycket glädje med sig.

  SvaraRadera
 4. Hej Anita vi önskar dej och din familj Ett Gott Nytt År!Vi åker till kreta den 18 juni men
  då kommer vi att bo i PLATANIA! Våra döttrar Linda o Sandra med fam.reser med oss.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Hei Anita! På årets siste dag her i Moelv er det nydelig vær, + 4 grader og sol. Jeg og min mann skal feire nyttårsaften stille og rolig hjemme, vi har hatt besøk av familien ellers i julen. Nå har vi allerede begynt å tenke på neste tur til Kreta i juni - må bestille snart. Da vil jeg ønske deg og familien et kjempegodt Nytt År! Hilsen Astrid

  SvaraRadera