lördag 24 september 2016

Längtans ö


Ända sedan jag läste boken "Längtans ö" av Victoria Hislop har jag, liksom många andra, haft en längtan till Spinalonga. Äntligen fick jag möjlighet att göra en utflykt dit. Jag åkte med Apollos guidade tur. Guiden berättade kunnigt om öns historia ända från den venetianska tiden och fram till att de sista spetälskesjuka lämnade ön år 1957.På avstånd syns byn Plaka dit flera av de sjuka försökta simma men ön var bevakad så att ingen skulle kunna fly.
Jag rekommenderar er verkligen att göra ett besök på ön. Har ni dessutom läst boken är det i stort sett ett måste att åka dit. Det är då lättare att leva sig in i hur det verkligen var där under tiden då ön var spetälskekoloni. 1989 gav även svenske Arne Sundelin ut en roman om Spinalonga. 

11 kommentarer:

 1. Jag läste boken när tv serien gick på tv här. Sen åkte jag och Giorgos till plaka MEN ALDRIG ÖVER TILL ÖN. Så jäkla störigt. Fattar inte hur jag tänkte. Måste absolut åka dit när jag får tillfälle igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi åkte båt från Agios Nikolaos men från Plaka kan det väl inte ta längre än några minuter att åka?

   Radera
 2. Vi har varit på Kreta, men kunde inte åka till Spinalonga. Men jag har läst boken och har nog sett en film om ön också. Det var både många och vackra bilder du visar därifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gick som tv-serie här för några år sedan men tyvärr så såg jag den inte då (jag tittar sällan på tv så jag missade den totalt)

   Radera
 3. Oj, intressant! Jag blir nyfiken på att läsa boken nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, för sen vet jag att du kommer att komma hit, så kan vi träffas :)

   Radera
 4. Har int eläst boken, men vad fint det ser ut!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena, läs boken, den är sååå bra!

   Radera
 5. Vilken häftig plats! Dit måste jag åka någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ha, tänk att jag har varit på ett ställe i Grekland där du inte har varit :) Ja, åk dit,jag rekommenderar det verkligen.

   Radera
 6. Vilket vackert ställe och så speciell historia! Denna bok kände jag inte till. Den låter intressant!

  SvaraRadera