tisdag 20 september 2016

Sista veckan


Sista veckan i Sverige var jag och dottern turister. Tidigare år har det aldrig blivit av att göra så mycket dels för att vi oftast varit upp till Sverige på vintern och dels för att det har det känts svårare att göra något när vi varit hela familjen. Olika viljor och lite pengar och tid. Ungefär som min tanke om Legoland - jag har alltid velat ta mina barn till Legoland men det blev aldrig av och nu är de ju nästan vuxna..

Dotterns stora idol är Frans men tyvärr var hans uppträdande i Hälsingland innan dottern kom till Sverige. Jag däremot hade planerat en överraskning till henne. På Rix fm festivalen i Stockholm skulle han vara så jag bokade hotellrum för en natt åt oss. Gissa om hon blev glad!

Första dagen strosade vi omkring i gamla stan, tittade på slottet och NK. Sen var det dags för Frans.

Nästa dag blev det ABBA-museet. Det var verkligen sevärt! Har ni inte varit där så rekommenderar jag er att åka dit!. Det handlar ju inte bara om ABBA utan det är också svensk musikhistoria, melodifestival-nostalgi och flera "aktiviteter". Man kan dansa, sjunga, spela in musikvideo och uppträda tillsammans med ABBA. Dottern som är lite "melodifestival-nörd" trivdes väldigt bra.

Sedan blev det ett besök på Skansen innan hemfärd.

Dottern var väldigt nöjd med dessa 2 dagar! Det är inte ofta bara hon och jag har möjlighet att göra liknande saker tillsammans men det tog vi igen denna månad när hon var uppe i Sverige. Lite kul var att i Stockholm shoppade vi inget alls och den enda affär vi var in i var NK, bara för att hon skulle få se.


4 kommentarer:

 1. Høres ut som om dere hadde flotte dager i Stockholm. Det er jo også en herlig by :-) En gang hvert år prøver min datter og jeg å få oss en dag i Oslo med shopping og lunsj eller en helg på fjellet med turer og spa. Ett år tok vi toget til Gøteborg og tilbragte en helg der, og det er også en fin by med mange muligheter. Fint med sånn mor-datter tid. Selv om hun og jeg bor bare 6 mil fra hverandre, har vi travle dager begge to, så en gang pr. år er det meste vi får til dessverre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oslo och Göteborg lät då väldigt fint det också!

   Radera
 2. Vad trevligt med lite mor-dotterledighet i Stockholm. Och mycket hann ni med också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mor-dotter grejer borde man nog göra oftare.

   Radera