söndag 29 maj 2016

Dofter i naturen och tårtförsäljning


Idag har jag sålt tårtor på löpande band. Jag jobbar just nu på ett konditori i vår lilla stad. Det är riktigt trevligt.

Många gånger nere i Chania frågar turisterna mig om jag inte saknar tjusningen med de 4 årstiderna här i Sverige. Nja....när regnet öser ner och det är 8 grader i maj vet jag inte riktigt om jag gör det. Vad är det för årstid i det vädret? Vad är tjusningen? Idag har det varit lite finare väder och det blev en promenad i byn. Detta är vad jag saknar från Sverige. Doften av liljekonvaljer och syren. Äppelträden som står i blom.

På vägen hem efter promenaden gick jag in på en tomt och pallade lite rabarber. (jag hade fått lov vid tidigare tillfälle) Det blev en härlig rabarberkräm. Vi tände ett ljus för mamma och mindes den rabarberkräm hon brukade koka.

Jag hoppas ni har haft en bra helg och med hyfsat väder i varje fall. "Ni svenskar" verkar se det positiva i det hela i varje fall. Någorlunda väder? Jo men då går det att sitta ute på altanen och äta. En filt över axlarna och infravärme så låtsas vi att det är sommar. (hmm i Grekland kallar vi det vinter...)

2 kommentarer:

 1. Nu är jag äntligen hemma i Wales och kan läsa din blogg.
  Ja, varje alnd har sina för- och nackdelar.
  Förstår att du längtar tillbaka hem till ditt Kreta!
  Hoppas i alla fall att du får en bra helg!

  SvaraRadera
 2. kreta är väldigt skön ö ;) har själv bott i rethymno i 8 år har nu hittat en ny favorit karpathos är lite vad kreta var när jag bodde där 82

  SvaraRadera