söndag 24 april 2016

Olivolja


Jag är en finsmakare när det gäller olivolja. Idag gjorde jag en moussaka. För att spara in på min värdefulla egna olivoja stekte jag köttfärsen i en olivolja av tvivelaktig kvalitet. Jag är van att alltid ha till hands den bästa av de bästa olivoljorna och använder den till både matlagning och sallad. Nu får jag dock spara in på de värdefulla dropparna och använder min egen bara till sallad. Idag läste jag i Aftonbladet om olivoljefusket. Därför vill jag uppmana er att köpa kretensisk (eller ok, grekisk då för de som föredrar det) Här kan ni köpa Agnetas kretensiska olivolja av hög kvalite. Här hittar ni också grekisk olja.Vi som är från Kreta är ju lite extra bortskämda. Många har egen olja eller också köper man direkt från någon som har istället för att köpa på supermarketen.

3 kommentarer:

  1. Ett tips på bra olja här i Sverige. Jag köper 5 liters dunkar ��
    https://www.facebook.com/VasilisochSigrid/

    Hälsningar Helena

    SvaraRadera
  2. Visst är det olika kvalité på olivolja. Jag har mina små smultronställen för dem. HÄrligt!

    SvaraRadera
  3. Här kan man köpa Kretansk olivolja samt annat gott från Grekland. Många av produkterna skickas med post. Brukar själv köpa 5 litersdunkar, så jag slipper snåla ;)

    SvaraRadera