tisdag 9 februari 2016

Omväxlande väder

Chriss Akti stranden med blåst, höga vågor och hotfulla moln

Det är sällan vi har riktigt tråkigt väder, istället har vi ett otroligt växlande väder som gör att man aldrig vet hur man ska vara klädd. En dag tog maken och jag en långpromenad utefter stränderna. Det var isande kallt och blåste så kraftigt att trots att det inte regnade kändes det som om det gjorde det på grund av att havsvattnet stänkte långt upp.

Chania med växlande molnighet och kyligt väder

Samma vecka gick vi till Chania fram och tillbaka. Solen sken och det var perfekt promenadväder, men själva temperaturen låg nog inte över 7 grader.

Strålande sol och spegelblankt hav på vägen ut mot Stalos, i Kalamaki närmare bestämt

I början av veckan gick jag ut till Kato Stalos för att vara med på ett fantastiskt äkta svenskt kafferep. Vi satt ute i t-shirt och det var i det närmaste som en svensk högsommar. Havet låg spegelblankt och självklart hade jag alldeles för mycket kläder på mig och det blev riktigt varmt att promenera.

I Nea Chora sol och moln om vartannat och kallt i luften

På vägen ut mot Kato Stalos - vägkyrka

En ny vecka är redan här. Snart är vi inne i mitten av februari. Jag hinner inte riktigt med. Tiden håller inte alls min takt utan det känns som om den bara rusar iväg.

2 kommentarer:

  1. Inget ställe att åka till för badandet vid den här tiden på året med andra ord. :) Vi var i Nerja (Spanien) i maj och havet var isande kallt. Även med svenska mått mätt.

    SvaraRadera
  2. Åh så koselige bilder fra steder jeg kjenner igjen. Ha en fin dag, Anita :-)

    SvaraRadera