fredag 19 februari 2016

Nöjda med livet


När jag satte mig ute på balkongen i morse för att dricka morgonkaffet möttes jag av denna syn. Fotot blev tyvärr inte lika bra som jag hade tänkt och jag vet inte om jag lyckas förmedla till er samma intryck som jag fick. Självklart hade dessa 4 redan fått sin frukost. Det första jag gör när jag vaknar är att mata de här 4 plus hundarna. Det går knappt att öppna altandörren där de står och väntar och så snart jag öppnat väller de allihop in i huset trots att de borde ha lärt sig vid det här taget att de får sin frukost ute. De kastar sig därefter över maten som om det var flera dagar sen de såg mat.

Efter att de ätit och tvättat sig och jag kom ut på balkongen nästa gång satt de där vackert uppradade på bordet. Inga fler bekymmer utan helt nöjda med livet. De begär inget mer än mat, sen är allt bra.


Tänk om livet vore så lätt. Jag tycker inte om att beklaga mig jämt och ständigt över ekonomin men det är ju det vårt vardagsliv består av just nu. Det är en del av Grekland för väldigt många bofasta. Veckan började med en ilsken ögoninfektion för mig. 50 euro för läkarbesök och medicin. Besiktning för bilen 55 euro. Jäklar, några "saxar" vad det nu är gjorde att den gick inte igenom. Det blir väl minst 150 euro som ska ut där. Maken skyller på våra dåliga, ojämna och gropiga vägar för det är inte första gången dessa delar måste bytas ut. Maken hade ett extrajobb denna vecka med att beskära en vinodling men tyvärr blev utgifterna mer än inkomsterna denna vecka med de oförutsedda utgifterna. (I och för sig är bilbesiktning inte oförutsett - man blir kallad och det är obligatoriskt med det här också även om del inte tror det eftersom det helt säkert rullar obesiktigade bilar på vägarna)

Nu är det fredag i varje fall och sonen håller på i köket och ska göra en pannacotta med karamellsås.

Ha en bra helg!

10 kommentarer:

 1. Vilket härligt gäng :-)
  Katter är fantastiska djur. Jag har ingen nu tyvärr. Maken tycker det räcker med två hundar (han är hundmänniska, jag kattmänniska).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hundar är ju mer - ja, vad ska man säga. Människans vän. Katterna är ju sina egna. De gör som de vill när de vill.

   Radera
 2. Du förmedlade dina intryck av katterna väldigt bra.
  Birgitta i Umeå

  SvaraRadera
 3. Tack för dina informativa kommentarer hos mej. Mycket uppsakttat!
  Vilka söta kissebilder! Att de sitter så på rad!
  Intressant med bilbesiktningen. Är den statlig som i Sverige eller privat som i UK?
  Trots motgångarna med bilen o s v hoppas jag du får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Ser så härligt ut där de sitter och köar! Man skulle varit lyckligt lottad om man fick vara en av dem, för de ser ju ut att ha det bra när de får mat och allt ;)

  Ja för egen del går det ingen stor nöd på mig, men börjar ju bli lite påfrestande att bo hos föräldrar och skulle ju helst redan ha lämnat Finland. Men värst är det för min pojkvän som förtvivlat försöker spara ihop pengar på Teneriffa så han äntligen kan lämna stället (han vill inte alls vara kvar där längre). Säkert skulle han ha en del sparpengar redan om det inte vore för hans kostsamma ovanor (typ rökning), men man kan inte bara säga att han ska sluta röka och han har även annars svårt att spara, det ligger inte i hans natur att göra det tydligen. För mig är det tvärtom, jag är sparsamheten själv, för det mesta ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska ni bosätta er i Finland? Vill han det?

   Radera