onsdag 23 december 2015

Dan före dan

Foto - Chania Crete by Nikos (ni hittar hans sida på facebook med massor av fina foton från Kreta) Det här fotot visar den traditionella granen som alltid står utanför saluhallen inne i Chania.
Godmorgon alla vänner! Jag är uppe med tuppen som vanligt. Ibland vaknar jag faktiskt före tuppen också. När hundarna och katterna hör mig då jag sätter på kaffe i köket vaknar de också och väntar på mat. Jag vaknar ofta på morgonen och har lite huvudvärk. Det är inte migrän som jag kan ha ibland utan det här måste vara spänningshuvudvärk för det släpper efter ett tag. Jag tror det är för att det är så mycket som rör sig i mitt huvud. Att vi får fira en jul utan julklappar och en massa julmat gör mig ingenting. Man kan inte äta sig mer än mätt och vi äter ofta god mat så vad extra kan vi äta i jul som vi inte äter annars? Julklappar är det ingen i familjen som väntar sig. (bara för sakens skull har jag faktiskt köpt en varsin liten sak till de andra) Vi har det gott och vi ser fram emot några lugna dagar med promenader och kanske några bra filmer och sällskapsspel.

Det är klart att det är jobbtankar jag har i mitt huvud. Jag har talat om att jag köper lokaltidningen och läser. Det är i stort sett inga jobb alls som intresserar mig. Nej, i nöden får man ta vad som helst, kanske ni tänker. Så har jag alltid tänkt förut men nu känns det inte alls så kul. Varför i hela fridens namn ska jag som är 52 år och har de kunskaper jag har arbeta heltid för kanske 6-700? Nej, då kan jag lika gärna vara hemma och försöka tjäna in de pengarna genom att odla och laga billig mat. Kanske sälja några smycken och ge lite svenskalektioner lika som jag gör nu. Varför vara 8 timmar om dan 6 dagar i veckan någonstans med en chef som mår dåligt varje gång han ska betala ut lönen. Kan det vara att jag har varit min egen i 8 år nu som gör att jag tänker så här?

Nu ska jag ta en dusch och göra mig i ordning. Jag ska ta makens a-kasse pengar och åka ner till stan och göra av med dem till sista cent. På räkningar. Min eventuella a-kassa lyser fortfarande med sin frånvaro.

Jag önskar er alla en riktigt god och fridfull jul! Njut av ledighet och samvaro med nära och kära.

4 kommentarer:

 1. Håper du finner en jobb du både kan trives med og tjene penger på. Det beste med julen er å ha tid og ro sammen med familien. Vi skal feire julaften med vår datter, hennes mann og 2 barn og 2. juledag kommer vår sønn, hans kone og deres 2 barn og sønnens svigerforeldre på middag. Jeg jobber i dag, men håper å kunne holde meg unna kontoret i romjulen. Ønsker deg og dine en riktig god jul og ett godt nytt år! Klem fra Unni

  SvaraRadera
  Svar
  1. Massor av klem till er i Norge också Unni!

   Radera
 2. Vi köper inte heller julklappar, men i år har vi faktiskt med oss lite marsipan från Lubeck till min mamma och bror eftersom vi varit borta så länge. Julmat blir det, men man kan ju som du säger inte mer än äta sig mätt. Vad äter man vanligtvis på julen i Grekland? Hoppas verkligen att ni hittar jobb! Våra pengar börjar faktiskt också sina nu. Jag jobbar halvtid, men Peter kommer inte igång förrän i januari. Ingen av oss har a-kassa så vi måste ha jobb. Önskar en riktigt God Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden mellan svensk och grekisk julmat tror jag är att i Sverige är det mycket som "alla" äter medans det i Grekland nog skiljer sig mer från familj till familj och oika områden. Det enda som vi har haft som återkommande tradition är kycklinsgsoppa och alltid nåt kött i ugnen hos svärmor den 25 dec. Den 24 är vi hemma hos oss och äter nåt gott. Kan vara vad som helst! Till och med spagetti och köttfärssås. Julkakorna jag skrev om sist är nog det enda som ALLA har hemma. God jul till er också!

   Radera