måndag 21 december 2015

Chania tur och retur

Här står vi på kullen som skiljer Chrissi Akti stranden från Aptera stranden. 

Hela lördagen spenderades inomhus med bak och städning därför hade jag ett enormt behov av att komma ut igår(söndag).  Jag fick med maken på långpromenad eller jag sa att jag ville gå ut på långpromenad och då ville han väl få mig att tiga så det blev en riktigt lång promenad. Till Chania och i Chania och hem igen. Det går alldeles utmärkt att gå efter stranden men med högklackat och barnvagn fungerar det inte. Då får man gå efter stora vägen och det är ju inte så kul eftersom den är så starkt trafikerad.


Man går ner vid Chrissi Akti stranden, över kullen och sen följer man bara hela Aptera stranden. Det går väldigt snabbt speciellt om man går och tittar ner på stenar hela tiden som jag gjorde. Går man dessutomoch pratar så är man framme innan man vet ordet av.


Innan man kommer fram till Nea Chora får man gå över den här bron. Nu har jag fotat den från Nea Chora-hållet. Så det ni ser på andra sidan är Aptera stranden som tar sin början. 


För att komma vidare till Nea Chora stranden får man ta en genväg över Tsaliki restaurangens uteplats annars får man klättra på klippor. Vid ett tillfälle kommer man även upp på ett hotellområde där det går en lång trappa ner till Nea Chora stranden. 


Efter Nea Chora stranden får man gå upp och gå på trottoaren vid hamen för sen är det slut på strand. Fortsätt bara vidare så kommer ni till Venetianska hamnen inne i Chania. Här tar man en välförtjänt kaffe. 
6 kommentarer:

 1. Men du hade väl varken högklackat eller barnvagn? Inte jag heller. Då kan vi väl ta samma promenad från Nea Chora till dig. Men vi går säkert vilse.
  Birgitta i Umeå/Paleochora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är klart att jag varken hade högklackat eller barnvagn :) Det var bara lite praktiskt info så jag inte lurar iväg någon i sådan mundering på den promenaden. Det är klart att ni inte går vilse. Det är bara att följa havet och stranden.

   Radera
 2. Hej Anita! Skulle vara trevligt att gå den promenaden när vi kommer ner i juni så hoppas att vi kan träffas och få vägbeskrivningen ? Du får ha en God Jul och Ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en riktigt god jul ni också! Om jag fortfarande är arbetslös så kan jag ju vara vägvisare åt er! Men något jobb ska jag väl hitta så ni hittar förhoppningsvis mig någonstans i området.

   Radera
 3. Hej Anita!
  Låter som en fantastisk fin promenad. Vore väldigt trevligt att få lite närmare beskrivning när vi kommer ner för femte året i rad. Underbart att ha en semester i Kato Daratso att se fram emot. Vi kommer ner den 10 juni och hade ju varit underbart att få njuta av en strandpromenad in till Chania. Ha det så gott. Vi önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt år.
  Linda & Lars Anton, Agnes, Adam Bergfelt Älvängen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en riktigt härlig jul ni också! Som jag skrev i föregående kommentar :) så kan jag ju vara er guide om jag är arbetslös.

   Radera