måndag 27 oktober 2014

En måndag


Min väninna Helen Hamlet Skouloudakis tar de mest fantastiska bilder! Hur sjutton har hon lyckats fånga regnbågen sådär? Hur som helst så får det vackra fotot symbolisera min dag. Regn, regn, regn. Jag åkte ner till Chania för besök hos revisorn, bankärenden och ett läkarbesök. Jag var till vår "husläkare" (det har vi ingen men vi brukar gå till en speciell när vi behöver vanlig läkare). Jag går privat för det är lättast. Att få tid hos försäkringskassans blir ju inte mycket billigare. Runt 1 euro för samtalet för att beställa tid. Några euro för bussbiljetten ut dit de håller till. Idag betalade jag 10 euro hos den privata. I och för sig gjorde han inte så mycket, men jag ville att han skulle kolla något. Jag har riktigt ont i ett ben under natten och ligger och vrider och vänder mig. Dagtid känns det som om det är lite, lite bortdomnat. Han tyckte jag skulle gå och göra ett ultraljud på benet. (kostar 60 euro privat så jag ska försöka få en tid på sjukhuset istället). Dålig blodcirkulation, för mycket stillasittande också tyckte han att jag har gått upp alldeles för mycket i vikt...... Så vänner, nu lovar jag, jag ska tag i vikten igen! Jag började bra i varje fall. Jag gick hem från stan. I regnvädret. (jag hade paraply i varje fall) Kali evdomada vänner! Ha en bra vecka!

6 kommentarer:

 1. Jag kom och tänka på en sak idag. Har du provat att sälja dina saker på etsy.com ? Har bara köpt där själv så vet inte riktigt hur de funkar att vara säljare. Men borde inte vara speciellt krångligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, bra att du påminde mig om etsy. Innan jag hade webshop så hade jag faktiskt en shop på etsy. Så det kanske är dags att göra en sån igen, för trots att det är hård konkurrens där så når man ju ändå ut till många.

   Radera
 2. Jag gick också till läkaren för mitt unda och uppsvällda ben och fot. Man tog ultraljud. Sedan konstaterade dom att jag hade dålig blodcirkulation och rester kvar av en blodpropp. Troligen fick jag proppen när jag låg på lasarettet 2012. Thats all.
  SSå man gör inget mer än konstaterar. Men jag var glad ändå. Jag var säker att jag hade en propp DÅ.
  Birgitta i Umeå (men om en dryg vecka i Paleochora och Chania)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kommit iväg än på ultraljud, men jag promenerar o promenerar och det känns faktiskt bättre. (förutom ibland på natten då) Välkomna till Chania!

   Radera
 3. Hei.
  Håper det ordner seg for deg og foten. Det der med vekten er ikke lett. Plutselig har noen kilo sneket seg på , men å få de av igjen er en kamp. Det er da skjebnen vil at man blir invitert i det ene etter det andre selskap med masse god mat og kaker. Eller man får ånden over seg og har lyst å bake og lage de lekreste retter selv og. Ikke lett å være streng med seg selv da.
  Men da er det man må ta seg selv i øran ,ha, ha.
  Ser at det regner hos dere og. Her er det grått ,regn i lufta og kun 5-6 grader. Vinteren er nok rett rundt hjørnet her.
  Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Irene.

  SvaraRadera