söndag 2 november 2014

Dagen efter

Överskriften dagen efter tycker jag att fotot med de kvarlämnade strandmadrasserna symboliserar. Dagen efter de sista turisterna åkt härifrån. En ny månad är här. November. 28 oktober hade vi nationaldag här.(som jag inte skrev om som jag brukar) För oss lunkar dagarna bara på utan att något vettigt händer känns det som. Eller jo, en del händer det väl. Det blir en hel del spring nere på stan. "Hälsopapper" till sonens skola, "hälsopapper" till dotterns skola (för gymnastiken). Detta är väl sånt som löses ganska enkelt i Sverige tror jag - hos skolsköterskan. Men här är det som vanligt ganska komplicerat när man ska fixa de här papperena. Svårt att få till en tid att göra det på sjukhuset, så då gör man det privat. Först till allmänläkaren som ska skriva ut att man ska göra proverna, sen till en klinik som gör proverna. Tillbaka till allmänläkaren som kollar och kan skriva ut papperet som behövs. Så är det diverse räkningar som ska betalas mm. Städningen hemma som jag hade så stora planer inför ligger i vila. Det regnar ju bara. Det regnar varje dag. Mycket.


De sista turisterna kan inte ha haft det så kul. "Allt" utanför stan hade stängt för säsongen. Regn varje dag. Fast har man bara lite fantasi och tycker om god mat så kan man ju förstås roa sig ändå, men de som hade väntat sig lite sol och värme blev ju besvikna. Själv har jag kommit ut på promenader i stort sett varje dag trots regnet. Imorgon börjar en ny vecka igen. Nya tag. Kanske jag får lite mer gjort? Vi får se.

2 kommentarer:

 1. tror inte man behöver några "hälsopapper" alls i sverige. Jag har så vitt jag vet aldrig behövt de iaf under mina 13 år i svensk skola.

  Jag såg iaf våra sista gäster bada nere på stranden i veckan. Trotts att alla solstolar var bortplockade och de var alldeles mulet och små regn. Lite galna tycker jag, men de var nog varmare än hemma i norrland iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Aleka! Nej, jag kommer heller inte ihåg att man behövde nåt speciellt papper, men däremot var vi ju hos skolsköterskan nån gång emellanåt.

   Radera