tisdag 5 februari 2013

Oh, gud, vilken njutning!!!


Idag stod projekt nässelsoppa på programmet. HUR beräknar man 2 liter nässelblad. Orensade, rensade, ihoptryckta eller luftiga? Hur som helst så plockade jag en stor balja. Utan handskar!! Någonstans har jag läst att det är bra för blodcirkulationen att ta i nässlor. Fast när jag hukade mig och hade nässlor där bak kändes det inte skönt.


Jag använde mig av det här receptet som Gunilla hade skickat länk till mig. Det låter lätt och inte var det väl svårt heller, men jag är sån som nästan aldrig använder mig av recept i matlagning men nu gjorde jag det eftersom jag inte hade en aning om hur man gjorde.


Man ska göra som en redning av smör och mjöl som man ska knåda till en kula och lägga ner i soppan. Det var väl det jobbigaste momentet för mina händer blev helt smöriga o nog finns det väl lättare knep... Även att rensa nässlorna var lite jobbigt. Tar man bara bladen eller kan man ta nässlorna helt som de är? Jag rensade och använde bara bladen.


Resultat blev dock det absolut godaste jag ätit på länge! Ibland kan man ju ha minnen av en smak men det blir aldrig detsamma. Men det här lyckades då verkligen och jag njöt lika mycket som jag gjorde när jag var barn och vi fick nässelsoppa på våren. Nu hoppas jag bara att någon mer i familjen ska tycka det här går att äta...

3 kommentarer:

 1. Hej Anita!
  Jag har börjat läsa din blogg, så roligt att se hur ditt liv i ett helt annat land ter sig.
  Nässelsoppa är nåt som jag måste testa i sommar när våra brännässlor kommer tillbaka (tyvärr!)
  Om inte receptet var alltför krångligt tar jag gärna del av det :-)

  Kram Jolin (Jollsan)

  SvaraRadera
 2. Hej Jolin! Följ länken så hittar du receptet och nej, det var inte alls krångligt. Det var SÅ gott. Jag pepprade lite också, det stod inte i receptet.

  SvaraRadera
 3. Birgitta i Umeå6 februari 2013 05:33

  Som jag minns sen jag var liten, skulle man ta dom späda första bladen på våren. Alltså inte stjälkarna.
  Vad jag minns bränner man sig inte på dom små bladen. Eller så var det att man tog ett fast grepp om bladen.
  När nässlorna vidrör en kommer dom pyttesmå stickorna att bränna en.
  Birgitta.

  SvaraRadera