lördag 14 april 2012

LångfredagIgår var det långfredag. Om jag ska vara ärlig så är jag inte så kyrklig av mig. Troende, ja, men på mitt eget vis. Så jag är glad att svärmor finns så att barnen får ta del av vad traditionen säger här. Trots att jag är döpt och är grekisk-ortodox så gör jag inte allt som man "bör" och "ska". Jag är och har alltid varit dålig på de 2 sakerna. För mig faller det sig inte naturligt att göra korstecknet t ex eftersom jag inte är uppvuxen med det så jag blir ändå glad när jag ser att barnen har fått det eftersom de bor här. Igår gick vi till kyrkan tillsammans med svärmor så vi var där bland de första. För mig blev det 2 timmar av en typ av meditation. Jag har en förmåga att stänga ute omvärlden och sitta och tänka när jag har tillfälle till det, så det var vad jag gjorde igår. Sen bars den blomstersmyckade epitafen ut och vi gick i procession ner mot Agios Apostolis parken, upp genom turistområdet Agios Apostolis, efter stora vägen och sen in mot vår väg. Där vek vi av och gick hem. Det var väldigt stämningsfullt, efter hela vägen stod folk med ljus tända.

Tyvärr fick jag inte till några bra foton..

4 kommentarer:

 1. Hm, tror vi får komma ned till påsk någon gång. Det här skulle jag vilja vara med på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, Hakan!! Vi far kolla i almanackan nar grekiska pasken ar nasta ar!

   Radera
 2. Jag tycker absolut att man kan vara med på det här utan att tro på allt som sker eller göra precis som de andra. Det handlar inte bara om religion utan även om tradition, tycker jag. Och att sitta stilla och meditera ett par timmar är inte dumt alls!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sa ratt! Det ar darfor jag ar sa glad att barnen kan fa lite tradition trots att de har en mamma som inte "kan" alla traditioner.

   Radera