måndag 27 februari 2012

Rena regniga måndagen!


Det blev en regnig "kathari Deutera" "rena måndagen" i år. Idag inleds fastan. Som varar fram till påsk. Inget kött, mjölkprodukter eller ägg. Nu för tiden är det ju inte alla som håller på den traditionen men dagens tradition kan ingen undgå. Idag äts det skaldjur, sallader, ett speciellt "fastebröd-lagana", oliver m m. För mig är det en av de få dagar på året som jag får räkor. Ingen annan i vår familj äter det men på "kathari deutera" brukar jag och min svåger sitta med ett stort fat med skal framför oss när lunchen är avklarad. Taramosalaten-fiskromssalladen är också en av mina favoriter. Och bläckfisken. Min dotter däremot äter den här dagen inget annat än gurka och bröd...
Efter lunchen gick vi ner till Agios Apostolis för att flyga drake. Det var inte lika mycket folk som vanligt för himlen låg ganska tung och grå. Och mycket riktigt, efter en timme ungefär så var det bara vi kvar. Min svåger och svägerska hade en planerad "sjösättning" av svågerns hembyggda båt så det blev lite skumpa och sötsaker. Och regn.
"Kai tou xrono" - till nästa år. Ett uttryck som man säger nästan alltid när något firas med en önskan om att få fira det nästa år också.
"Kali sarakosti" - med en önskan om en bra fastetid.

1 kommentar:

  1. Vi trotsade oxå vädret och var ute med draken, vi hade picnic t.o.m...!

    Du har fått en utmaning hos mig, Anita!

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera