onsdag 7 mars 2012
Börjar ni bli trötta på att läsa om mig och mina krämpor och läkarbesök? Jag börjar själv bli trött på det här. Men som jag sagt förut har vi ju det här nya sjuksystemet som ska vara lika för alla. Det betyder att vi har det här eopyy dit man kan ringa 184 och boka en tid hos en läkare. Allmänna sjukhuset är en annan sak. Det här är väl mer som en hälsocentral som den här nya gemensamma försäkringskassan har. För några veckor sen ringde jag och ville boka en tid hos en neurolog eftersom jag måste betala hos han som jag har gått hos förut. Det gick ganska snabbt att få en tid och det behövs ingen remiss eller så. Man bara ringer och bokar. Eftersom jag ibland har väldigt högt blodtryck så tänkte jag att jag ringer och kollar om jag kan få tid hos en kardiolog också. Jag ringde förra veckan och fick en tid nu i måndags. Det här låter ju för bra för att vara sant!

I måndags 11.20 hade jag tid hos kardiologen. Jag var ute i väldigt god tid för jag kände ju inte till busstider eller om det skulle ta lång tid att stå i kö och anmäla sig. Det gick väldigt snabbt att klara av det administrativa så jag skulle behöva vänta en timme på min tid. På varje läkares dörr sitter en lapp med dagens patienter och tiderna. Var 10:e minut var det ett nytt besök. Men det konstiga var att efter en halvtimme så hade ingen varken gått in eller ut genom läkarens dörr. Jag knackade på lite försynt och en barsk stämma säger att jag kan komma in. En man som borde ha gått i pension för länge sen sitter och läser tidningen och petar naglarna. Nu kommer jag att skriva med stora bokstäver det han säger för hans röst var barsk, otrevlig och helt utan empati.

VAD VILL DU? Jag förklarar att vissa tider har jag mycket högt blodtryck och att jag ibland vaknar med högt blodtryck och huvudvärk, för att ibland ha ett normalt tryck. HAR DU HÖGT BLODTRYCK ELLER INTE? Ja, det är ju det jag säger att ibland har jag....HAR DU KOMMIT HIT FÖR BLODTRYCKET? Nja, jag vill ju gärna kolla om det är något fel. JAMEN, HAR DU HÖGT BLODTRYCK ELLER INTE? Ja, nu är det ju så att jag är inte läkare och jag skulle vilja kolla om det är något fel. Hela tiden fortsätter han att läsa tidningen och peta naglarna.

Jag undersöks. FRU AGRIMANAKI, DET ÄR INGET FEL PÅ ER. Ok, tack så mycket och ha en trevlig dag.11.20 när jag egentligen hade min tid inbokad var jag redan inne i Chania igen. Så nog var det snabb service.

Igår hade jag tid hos neurologen. Jag hade absolut inga förhoppningar att det besöket skulle vara bättre är måndagens. Jag var ute i god tid igen. Och samma sak som måndagen. Massor av patienter och tider uppsatta på dörren. Men inte en människa inne hos läkaren, så jag fick komma in på en gång. Jag hade med mig ett brev från en väns vän i Sverige som är specialist på MR hjärna där han skrivit på engelska att han sett min magnetröntgen och att det endast är en rutinundersökning av hjärnan och att jag måste göra en mer detaljerad som visar nerven och intilliggande blodkärl.

Nu bad neurologen om ursäkt att han inte hade auktoritet att skriva ut en sån. Också talade han om att sin båt hade han köpt från Sverige. Jaha..ett läkarbesök helt utan nytta. Jag talade om vilka mediciner jag tagit och vilka jag inte vill ta pga biverkningar. Ja, sen hade inte han något mer att säga än att han tyckte jag skulle ta mig till sjukhuset och försöka få träffa en neurokirurg eftersom de är mer kunniga. Så funderade han en stund och pratade om nåt plåster som kan ge smärtfrihet. Jag ska ringa till honom idag då han skulle försöka få fram mer information.

Visst verkar det mystiskt med alla dessa tider med patienter också är det inga där? Antingen så ringer folk och bokar tid också kommer de inte eller så sätter de upp en massa tider bara för att det ska se ut som om de har fullt upp???

2 kommentarer:

  1. Pratade han om sin båt? Men gud då måste du varit hos Arxontakis, eller? Han gör inget annat än bara tjatar om Göteborg och sina båt. Varje gång jag är där är det något nytt om sverige eller norge han vill fråga. Anyway, han skriver ut mina recept och det är huvudsaken sen får man stå ut med honom, haha.
    Man behöver inte komma exakt den tid man fått. Han har tider från 11.30 till 18.00 typ och sen kan man komma när man vill. Jag brukar alltid ta en tid vid 17 då det är lugnt, inget folk, ingen trafik och tittar man på hans lista har personer med randevou vid 18 redan kommit. Han har redan bokat av dem. Visst är det många som också inte kommer. De ringer och bokar tid och får oftast det 1 månad senare men ibland har "problmet" lösts på annat sätt/håll och greken är nog inte den som tänker att ops måste ringa och avboka mig tid för någon annan kanske vill ha den. Äsch, de tänker dom inte på.
    Långt inlägg det här. Har tid på måndag hos Dr Båt, ska jag hälsa ifrån dig? Haha.

    SvaraRadera
  2. Mitt i prick Karro! Hmm, tack for infon hur det funkar, det var ju forsta gangen jag var dar sa jag var ju faktiskt mer beredd pa att fa vanta lange an att fa komma in for tidigt.

    SvaraRadera