tisdag 28 november 2023

Saluhallen/Agora i Chania - när öppnar den?


 

Jag har förstått att det är många som undrar när saluhallen i Chania kommer att vara färdig. Det är inte bara turister som undrar utan självklart alla butiksinnehavare som väntar på att "få tillbaka" sina butiker igen också.

Jag har letat runt i lokaltidningar för att få någon info men det är mycket bristfällig information. Vad jag förstod var att allt är försenat omkring 6 månader på grund av att de fann att saluhallen delvis är byggd på en venetiansk mur som ju förstås har arkeologiskt värde. Det är flera myndigheter som ska godkänna nu hur det ska byggas så att muren är synlig, därav förseningen. Men bygget och arbetet fortgår säger de och det kommer att fortgå och vara färdigt under sommaren 2024. När vi var ner på stan igår var det ingen aktivitet alls där och det är många som har reagerat på det. Borgmästarens svar är att arbetet fortgår men att taket konstrueras på annan plats och därför syns inga arbetare vid saluhallen.  

Det ska verkligen bli intressant att se om saluhallen kommer att bli färdig under säsongen 2024 men jag tror nog inte att man ska räkna med det.

 
 

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar