lördag 20 maj 2023

Hela Kreta skakar?? (gammal nyhet)

 

Hela Kreta skakar. Det låter som nästan som ett tv-program, ni vet Hela Sverige bakar eller nåt liknande. Jag tycker det låter som om Aftonbladet och annan media bara vill skrämma upp anhöriga till de som semestrar här eller de som snart ska åka hit på semester. Jag undrar om någon blir rädd och avbokar sin resa hit på grund av nyheterna. Vintertid rapporteras det knappt om de jordbävningar vi har. Ja, på Kreta skakar det ganska ofta. Men det är inte ofta vi känner av det. Kreta är dessutom stort och jag kan inte svara för de som befann sig nära jordbävningens epicentrum som ju var på östra Kreta. Jag själv kände absolut ingenting och eftersom jag mest jobbar och inte läser nyheterna så ofta nu så visste jag inte ens om skalvet. Det var gäster på restaurangen som visade mig sitt sms som de fått från Ving. Jag kan gissa att fler svenskar visste om skalvet än de bofasta på Kreta (förutom de som kände av skalvet då) eftersom de flesta har fullt upp med att jobba nu och inte har så mycket tid över till att följa nyhetsuppdateringar.

Vi har ganska mycket att göra på kvällarna nu och det är en bra ide för er som vill komma till oss och äta att boka bord om ni vill komma mellan 19.00 och 21.00. Övriga tider hittar man för det mesta lediga bord men de här tiderna när alla vill äta middag blir det ofta fullsatt. Nu är det slut med våra lediga måndagar också. Vi har öppet varje dag från 13.00. Maken och jag är ofta där tidigare också och många gånger så har vi gäster före 13.00. Nytt för i år är att fram till 16.00 kan man dessutom beställa lite lunchrätter som club sandwich, toast och omeletter och ibland har vi nåt luncherbjudande också. (självklart kan man beställa ur den vanliga menyn också) 

Jag önskar er alla en trevlig helg!!


2 kommentarer:

 1. Godmorgon från ett soligt Sverige. Tack för vårt trevliga lunchbesök. Nu har vi vart hemma en vecka. När vi anlände hem förra lördagen så överraskade min familj och goda vänner mig en födelsedagsfest. Jag fyllde ju 60 när vi var på Kreta.
  Lotta Segel

  SvaraRadera
 2. Vad man kan läsa i tidningen eller se på TV är inte alltid samma som verkligheten.
  Jag har varit på platser och med människor som tidningarna sedan placerar på en annan plats.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera